Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

İlk Evim

Evet, merakla beklenen sosyal konut projesinin detaylarını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik.

Projenin başvuruları bugün itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar devam edecek. 2 yılda bitmesi planlanan konutların yılbaşında temeli atılacak.

Dünyanın en büyük konut hamlesi diye nitelendirdiği projede,

500 bin konut

250 bin konut arsası

50 bin işyeri bulunuyor.

Gençleri ve emeklileri en çok sevindiren nokta galiba ödeme kolaylığı. Bundan önce yapılan hiçbir konutta bu denli düşük rakamlar telaffuz edilmemişti. 2+1 konutlar, 2 bin 280 lira taksitle, 3+1 konutlar 3 bin 187 lira taksitle ödenecek.  Şu an bir iphone telefon alsanız ödeyeceğiniz taksit tutarı kadar ödeme yapılıyor yani…

Bu bizim jenerasyon için çok ama çok önemli bir fırsat… Çünkü bu proje açıklanmadan önce eminim artan fiyatlardan dolayı hiçbir genç ev hayali kuramıyordu. O yüzden bu pozitif ayrımcılığı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Yarın eminim gençler sistemi çökertecektir.

Yine iş yerleri 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle sunuluyor.

Konya için ise 7 bin 500 konut inşa edilecek.

Konya’da Karatay, Meram ve Selçuklu’nun yanı sıra, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak’ta da konutlar yapılacak.

BAKAN KURUM’A MİNNETARIZ

Biliyorsunuz proje etap etap devam edecek. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya, Bursa ve Kayseri illeri bulunuyor.

Konut sayısında da bu anlamda hatırı sayılır bir fark göze çarpıyor. Kayserinin neredeyse iki katı konut Konya’da inşa edilecek.

Konya’nın bu öncelikli şehirlerin arasında olmasının en büyük sebebi tabi ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum…

Bakan Kurum, hem şehir hem ülke adına bakanlık koltuğunu hiç görmeden çalışan bir isim…

Bu elbette Konya adına hem gurur hem mutluluk verici bir durum…

Konya için Sayın Bakanın her zaman elini taşın altına koyduğunu da biliyoruz.

Konya’nın çehresini gün be gün değiştiren, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da değindiği Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı başta olmak üzere, il merkezimiz ve ilçelerdeki birçok yatırım Bakan Kurum’un özverili çalışmalarının neticesi…

Konyalı olan ya da Konya’da yaşayan sağcı solcu, şucu bucu herkes hemfikirdir eminim bu konuda…

Bu anlamda kendisine şehir adına minnettarız.

Ne kadar teşekkür etsek az…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi