Hiç Düşündünüz Mü?

Hiç düşündünüz mü benim güçlü ve zayıf yönlerim neler diye? Beni neler mutlu eder veya üzer? Sınırlarım nelerdir?

Hayat bir akışta gidiyor ama nasıl gidiyor? Ben varım ama ben kimim?

Sürekli çevremizdeki insanların mutluluğu için çaba sarf ederken, aman buna kızar, buna mutlu olur, buna sinirlenir diye sevdiğimiz herkesin her şeyini bilirken, kendimizi ne kadar tanıyoruz?

Danışanlarıma sorduğumda en sevdiğiniz özelliğiniz, en çok ne mutlu eder sizi, ne olduğunda çok sinirlenirsiniz , bazen cevap veremiyorlar, çünkü hiç kendilerini tanımak için zaman vermediler kendilerine. Kendileri içi bir şeyler yapmadılar. Kırıldılar ve kırıldıkları yerleri bana bir şey olmaz geçer şeklinde sardılar ve o yaralar hep iz bıraktı hayatlarında.

Güçlü ve zayıf yönlerimizi bilelim dostlar, bilelim ki karşılaşmış olduğumuz durumları her duyguyu nasıl ağırlamamız gerektiğini bilelim. Kendimizi bilelim ki bize misafir olan herkes de bizi bilsin ve yara açmasın hayatımıza.

Geliştirmemiz gereken yönlerimizi bilmeliyiz. Hayat bir değişim içerisinde ve bu akışa ayak uydurmak gerekir. Kişisel gelişim o kadar önemli iken benim kendimi hangi alanda geliştirmem ve değiştirmem gerektiğini bilmeliyim.

Güçlü yönlerimi keşfetmeli ve bunların üzerine giderek kendime yeni alanlar yenilikler kazanabilirim. Keşfettiğim an becerilerimi yönetebilir, başarıları yakalayabilirim. Zayıf yönlerimi keşfetmeliyim ki herhangi karşılaşmış olduğum bir durumda hazır olmak ve ona göre durumları yorumlayabileyim. Zayıf yönlerimiz bizi güçsüz kılmaz aksine daha da güçlendirir bildiğimiz ve yönetebildiğimiz sürece.

Sözün özü şu ki sevgili dostlar, sevdiklerinizi tanıdığınızdan daha fazla tanıyın kendinizi, çizgilerinizi, sınırlarınızı, alanlarınızı keşfedin bilin belirleyin, belirleyin ki karşılaştığınız her durumu yönetebilin, en çok kendinizi mutlu edebilin, sizi üzen her ne var ise üstesinden daha kolay gelebilin. Kendinizi tanıdığınız sürece daha fazla sevecek, şefkat duyacak ve mutlu edebileceksiniz, unutmadan kendinizi tanıdıkça herkesi daha iyi tanımış olacaksınız.

 

sevgilerimle

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuba Özdemir Arşivi