Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

Fatih Başkan Öyle Şey Yapmaz?

Konyaspor, Dünya Kupası arasından sonra lige kaldığı yerden devam etti. Alanyaspor maçını ayrıntılı yazacaktım ama maç öncesi yapılan genel kurul benim açımdan futbolu geride bırakacak hassasiyetleri ortaya çıkardı.

Baştan söyleyeyim, Konyaspor’un delegesiyim. Genel kurula gitmeden ama üye aidatımı da yatırdım ama önemli bir işim olduğu için gidemedim. Kombine biletim de yok. Aktif muhabirliği bıraktığım için çocuklarımla birlikte zaman zaman maça gidiyorum. 22 yıldır da Konyaspor ve şehre gazeteci ve akademisyen olarak hizmet ettim. Umarım genel kurulla ilgili yazı yazmak için yeterlidir bu artılarım. Sayın Başkan Fatih Özgökçen yazıyı okuyup “genel kurula gelmemişsin. Kombinen de yok” falan demez zaten.

Bunları, tabi ki ironi yapmak için yazıyorum. Ya da siz, yazıyı okuyanlar ve muhatapları nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın. Fatih Başkan aslında çok kibar insandır. Konyaspor’a da gelmiş en olgun, makul başkanlardan biridir. Genel kurulda Şemsettin Beştav’a sarf ettiği sözlerini duyunca gerçekten çok şaşırdım. Genel kurul üyelerinin kombinesi olup olmadığını da önceki dönemlerde eşini, dostunu, çoluk çocuğunu, işçisini delege yapan var mı yok mu, maçlara hiç geliyorlar mı diye yapmıştır ama bu veriyi dili ne kadar sivri olursa olsun, Beştav gibi Konyaspor’a büyük hizmetleri olan isimlere karşı neden kullansın? Bu yüzden bana da, “genel kurula gelmemişsin. Bu yazıyı nasıl yazarsın?” demez Fatih başkan. Kendimi onun yerinde düşündüm bir an. Çünkü önceki genel kurullarda da Şemsettin Beştav ile birlikte soru soran, bilgi isteyen üç beş kişiden biri de bendim.

Genel kurulda yaşananların bir anlık sinirle olduğuna inanıyorum ve nedeni Fatih Özgökçen’in bir daha böyle bir nahoşluğa imza atmayacağına olan inancımdır. Sergilediği olumlu imajı gölgede bırakabilecek böyle bir hatayı nasıl yaptığını, gerçekten hala anlamıyorum. Yoksa, Konyaspor’a sadece birileri istediği için ya da zorunluluktan değil, Konyaspor’u sevdiği için başkan olan, kulübün gerçek sahibinin taraftar olduğunu bilen, hukukçu ve ifade, eleştiri özgürlüğünün değerini, önemini bilen bir kişinin bu sözleri sarf etmesi mümkün mü?

Ben unuturum bu olayı. Unutmak istiyorum. Alanyaspor maçında oynanan futbolu ve teknik direktörün hatalarını da unutmak istiyorum. Taraftarın da unutmak istediğine eminim. Sivasspor maçıyla birlikte, Konyaspor’un büyüklüğü ve kaliteli oyununa yakışmayan futbol yok olursa, devre arasında yöneticilik başarısı gösterilip gönderilmesi gereken oyuncular gönderilip, yerlerine nokta atışı transferler yapılırsa, İlhan Palut, gençleri oynatması için “motive” edilirse, unutur taraftar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Selman Selim Akyüz Arşivi