Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

En ‘Asgari’ Duygu

Asgari ücret dün açıklandı. Günlerdir herkes bu açıklamayı bekliyordu.

Gün geçtikçe daha da zorlaşan yaşam şartları hepimize ilaç olacak iyi bir haberi aratıyor.

Malumunuz 8 bin 500…

Dünden beri sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar elbette ki var. Çokça analiz okuduk. İçi boş tartışma programlarını hiç söylemiyorum bile…

Ne konuştuğunu bile bilmeyen toplulukların her önemli olay ve konudan sonra bilirkişi olup televizyonu işgal etmesi, töre dizileri kadar içimizi baydı.

Özellikle dün asgari ücret açıklanmadan beş on dakika önce bir haber kanalı açtım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın toplantısı öncesi boşluğu doldurmak adına (!) bir sosyal güvenlik uzmanı konuşuyor. Yani tahammül etmek imkansız. Asgari ücretle ilgili bir soruyu küresel ısınmaya doğrudan bağlanmasının ardından sesi kısmak zorunda kaldım. Açık oturumların ve haber programlarının zihin süzgecinden geçme zamanı geldi de geçiyor bile…

Asıl konumuza dönecek olursak, asgari ücretin açıklanmasının ardından asıl fırsatçı kesim ne yapacak diye konuşuyorduk ki bir okurumuzdan gelen bir mesajla cevabı almış olduk. Beyefendi süt aldığı kişinin sabah sütün 5 kilosunu 85 liraya sattığını zamdan sonra ise 5 kilosunu 100 liraya çıkardığını söyledi. En basit örnekle, en basit şekilde fırsatçılığın asla bitmeyeceğini, aç gözün doymayacağını, merhamet duygusunun hırsla çoktan yer değiştirdiğini tekrar ve tekrar görmüş olduk.

Zor zamanlarda yaşıyoruz, insan olmanın ve insan kalmanın zor olduğu zamanlar…

*****

BELEDİYELER GENÇLERİ UNUTMUYOR

Birkaç gündür belediyelerimizin çocuklar ve gençlere yönelik yatırımlarını takip ediyoruz.

Öncelikle Selçuklu Belediyesi’nin Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi ile Beyhekim Gelişim Teknoloji Akademisi’ni basın mensupları gezdi, gördü.

Şehir Kütüphanesi ile ilgili daha önce de haber yaptığımız için gezme imkanımız olmuştu. Ciddi manada geniş bir kitap portföyüne sahip…

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde de 13 farklı atölyede verilen eğitimlerle adeta teknoloji için büyük bir parantez açılmış. Bizim çocuklarımızın da bu denli konforlu alanlarda teknoloji ile bu kadar yakın olması beni gerçekten umutlandırıyor.

Karatay Belediyesi’nin gençliğe yaptığı 35 bin kitaplık desteği ile ilgili de Başkan Hasan Kılca bir tanıtım programı düzenledi. Kılca, toplamda 450 bin kitap ve derginin gençlerle buluşturulduğunu söyledi. Eğitime ciddi bir yatırım söz konusu… Belediyelerimizin de katkılarıyla kitap ve teknoloji çocuklarımızın en yakın arkadaşı oldu. Özellikle maddi anlamda dezavantajlı çocuklarımız için büyük bir şans…

Bu şehirde gençlerin ve çocukların her zaman öncelikli sırada geldiği artık bir gerçek…

*****

GELDİĞİMİZ NOKTA

Geçtiğimiz günlerde bir marketin çöpünde paket paket tavuklar, yumurta, kuşbaşı et, mantar, biber bir dünya ürün gördüm.

İçim gitti…

Sizin bunları atarken içiniz hiç mi acımıyor?

Bir tarafta açlık varken diğer bir yanda gıda ürünlerinin çöplere atılması korkunç gerçekten! İnsanın bu düzenden midesi bulanıyor. İnanamıyorum geldiğimiz bu hale!

Yani tarihi geçmeden ciddi indirimler yaparak satmaya çalışsanız çok mu zor bilmiyorum çok mu imkansız…

Oysa bunlar birçok ailenin sofrasına yemek olabilirdi. Yazık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi