Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Çok Rahat - Konya'yı Duyuyor Musunuz?

Sezonun ilk galibiyetini İstanbulspor karşısında çok rahat bir şekilde aldık. İlk ve ikinci yarılarda atılan ikişer gol ile takım özgüven depoladı. İlk yarıda genelinde ve ikinci yarının son on beş dakikasında savunma adına açıklar versek de gol yemeden maçı tamamladık. Avrupa macerası sonrası yaşadığımız travmayı atlatma adına çok önemli bir galibiyet aldık. Takımımızın bundan sonraki süreçte daha iyi bir ruh hali ile yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

Oyun olarak geliştirmemiz gereken yerlerin olduğunu son maçlarda çok net görüyoruz. Oynadığımız lig maçlarında hiç gol yememiş olsak da savunma adına takım halinde bir silkelenmeye ihtiyacımız var. Geçen sene gol yemeyen takım bu sene zafiyetler yaşıyor ve rakipler orta alanı çok rahat geçerek kolay pozisyonlar buluyor. Kısacası orta alanımız çok yumuşak bir görüntü sergiliyor. Orta alanın yanı sıra Gilerme`nin de geçen seneye göre performans düşüklüğü yaşadığı ve pozisyonların büyük çoğunluğunun onun kanadından verildiği görülüyor.

Adil`e söz söyleyen çarpılır. Son maçlarda hatasız Maşallah.

Konyaspor taraftarı haftalardır santrofor bekliyor. Bu beklentinin karşılanması için çaba sarf edildiği söylense de sahada o oyuncu maalesef yer almıyor. Biz santrofor beklerken en son çıkan haberlere göre Sokol da kiralanacakmış. Takımın eksik olduğu en net bölge doldurulamadığı gibi olan oyuncular da gönderiliyor. Açıkçası bu karar neden alındı ben anlayamadım. Zamanla bir açıklama yapılacaktır diye düşünüyorum. Peki Muhammed giden gitsin yeri dolduruluru bizlere gösteriyor mu? Kesinlikle hayır. Bugünkü maçta kaçırdığı golleri düşününce ligin onunla bitmeyeceği net görülüyor. Bugün Uche`yi kısa da olsa sahada gördük. Ancak bu oyuncu eğer böyle oynuyorsa Muhammed on numara santrofor/forvet. Oyuncu hazır olmayabilir bilmiyorum. Eğer hazırsa, oyuncunun koşmaya top alamaya pek hayrı yok gibi. Bize kesinlikle ilaç olmaz.

Son olarak Fenerbahçe maçına değinmek istiyorum. Geçen hafta maç sonu yazımızda Fenerbahçe maçının deplasmanda yapılmasını ikinci yarı da ise iç sahaya alınması gerektiğini yazmış ve Kulübü, Federasyonu ve Bakanlığı uyarmıştık. Maç sonu hem Kulüp Başkanının hem de Büyükşehir Başkanın bu konuda girişimlerin olduğuna dair açıklamalarını izledik. Ancak bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını maç öncesi öğrenmiş olduk. Konyaspor Kulübü ve Konya insanı ülkemiz için harika bir organizasyondan dolayı açık bir şekilde mağdur edilmiştir. Kulüp sahasını kaybetmiş Konya`lı da evini bırakıp Eskişehir`e gönderilerek eziyete uğratılmaktadır. Maça daha bir hafta var. Bu değişim isteğini çözecek ne Kulüptür ne de Konya`lıdır. Bunu çözecek Bakanlık ve Federasyondur. Bu istek tamamen makul ve haklı bir istektir. Maçın sonucu kadar bu değişim de bizler için çok önemli…

Saygı ve Selamlarımla...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi