Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

CHP’li Başkanlar Neden Konya’da?

Öyle ya insanın aklına ilk bu soru geliyor. Bayram değil seyran değil. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı tam kadro şeklinde Konya’da ne yapacak? Amaçları ne?

Daha evvel görülmemiş bir uygulama.

Kendi aralarında ve kendi şehirlerinde bir araya gelmiş olsalar da Konya gibi AK Parti’nin ve daha da ötesi Cumhurbaşkanının kalesi bir şehirde yapılacak olan bu iki günlük toplantı ne anlama geliyor?

Gelin birlikte sorularımıza cevaplar arayalım.

Lakin önce size katılımcıları belirtmem gerekiyor. Zira Türkiye gündemini sıkça meşgul eden birçok isim 23 Aralık’ta şehrimize geliyor. 2 gün boyunca aramızda olacaklar.

Bugünlerde tüm ışıklar üzerine doğru çakılan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer taraftan sessiz çığlık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş

Biz yıllardır Konya Modeli Belediyecilik diyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay devraldığı Konya mirasında çitayı oldukça yükseklere taşıdı. Şehrimize yolu düşen belediye başkanları genelde hayranlıklarını ifade ediyor. Açıkçası şehrimizi ilk defa bu denli ziyaret edecek olan CHP’lilerin ne düşüneceğini merak etmiyor değilim.

Programa geçelim. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla biliyoruz ki CHP’li 11 başkan zaman zaman bir araya geliyor. Her toplantı ayrı birinin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Bu buluşma ise CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş’ın teklifiyle Konya’da yapılacak.

Mevlana önünde basın açıklaması ile başlayan süreç, başkanların Konya’nın mahallelerinde birebir yapacakları ziyaretlerle devam edecek.

Eski CHP alışkanlıklarını hatırlatan partililerle salon toplantısı şeklinde bir çalışma düşünülmüyor. Hatta her belediye başkanı özellikle ayrı ayrı çalışma yapacakmış. Bazı sürprizler de var ama hepsini burada paylaşmayacağım.

Birlikte yaptıkları toplantıdan sonra Konya basını ile de buluşma planlanıyor. Fırsat olursa ve çağırılırsam ben de bu toplantıya katılma niyetindeyim.

Açıkçası yapılan bu organizasyon CHP adına şehirde önemli bir gövde gösterisi anlamı taşıyor. Özellikle Saraçhane birlikteliğinden sonra listenin tam ortasında bulunan Ekrem İmamoğlu için ülkenin en muhafazakâr şehrinde ciddi bir nabız yoklama operasyonu olacak.

Seçimlere az bir süre kaldı. Bakalım bu hamle CHP’ye Konya’da ne kazandıracak? Sonuçlarını birlikte değerlendiririz. Ancak daha gerçekleşmeden oluşan havayı şöyle tasvir edebiliriz.

CHP bu kez Konya’yı ne İYİ Parti’ye ne de diğer sahiplenenlere bırakmayacak! Konya’da anketlerde 2. Parti olduklarını çok iyi biliyorlar ve gereğini yapıyorlar. Bence gayet akıllıca!

KONYA MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERELİM

Başkan Uğur İbrahim Altay’ın yerinde olsam 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlana önüne geldiğinde orada olur kendilerine ‘hoş geldiniz’ derim. Konya misafirperverliğini gösteririm.

Konyalı da açıkçası başkanlara böyle muamele yapmalı. Dünya görüşlerimiz çok farklı olsa da saygıda kusur edilmemeli.

Zira ne derler bilirsiniz. Edeple gelen lütufla uğurlanır…

Konya Anadolu’nun başşehridir. Ve ‘bir başşehir hoşgörüsü’ her daim karakterinde canlıdır. Çatışma zıtlaşma kültürü sadece taraflara zarar verir.

Ne oyuna gelelim ne de oyunlarla uğraşalım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi