Beklenen Kıvılcım

Yine rakamların içine düştük, mevzu kombine satışı olunca düşmemenin pek bir ihtimali olmuyor.

Önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa’da temsil edecek olan Konyaspor,  transferi stoper hariç ligin bitimi ile hemen tamamlamıştı, Calvo transferinden sonra forvet takviyesi için de taraftarlar olarak heyecanla bekliyoruz ama buna rağmen kombinelere beklenen rağbetin olmaması gerçekten çok can sıkıcı.

Sistemde kayıtlı 165,814 Konyasporlu Passolig Taraftar Kart sayısı mevcut, bunların kaçı güncel onu bilmiyoruz tabi ama Avrupa Konferans Ligi Ön Eleme maçına bir hafta kala, henüz sadece üç bin kombine satılması Konyaspoluları üzmüyor ya da endişelendirmiyor değil.

Geçtiğimiz sezon puan durumunda ikinci kalarak uzunca bir süre şampiyonluğa oynamış, ve sezon sonunda ligi üçüncü bitirerek Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanmış takımın Konyalılar tarafından bu kadar sahipsiz bırakılması akıl alır gibi değil! Bunu ekonomi ile açıklayamazsınız, çünkü  objektif verilere göre ligin en iyi takımlarından birinin kombinesi ligde satılan en ucuz kombine.. Bedava mı olsun istiyorsun; Yeşil Tribün var hemşerim, Passolig’ini güncellemeyi unutma, beş şişeye maça girebileceksin!

Konya’nın üretim, istihdam ve ihracat merkezi olan Konya Organize Sanayi Bölgesinde 52.000 çalışan istihdam edilmektedir, Konya Büyükşehir Belediyesinin 10.000’e yakın çalışanı var, bunun Selçuklu’su Karatay’ı Meram’ı var, Kamu Kurum ve Kuruluşları vs.. Bu şehrin 2 milyonun üzerinde nüfusu var ve bu şehrin Konyaspor özelinde gerçek bir uyanışa ihtiyacı var!

Ligin hemen bitimi ile kaleme aldığım yazıda; kulüpteki ilgili kişilerin ilgisizlikle alakalı araştırmalar yapıp projeler geliştirmesi hususunda görüş belirtmiştim. Gerekli çalışmalar yapıldı mı projeler ortaya konuldu mu bilmiyorum ama Avrupa maçı ile başlayacağımız sezonun ilk resmi maçına bir hafta kala, kombine satışı ile ilgili konuşulan rakamlar geçen sezondan farklı değil.

Şehrin sadece bir kıvılcıma ihtiyacı var ama o kıvılcım BATE maçı öncesi mi olur sonrası mı bilmiyorum? Uyanış sonrası, Avrupa’da  mücadele ettiğimiz 2016/2017 sezonundaki gibi en az 22.000 seyirci ortalamasına oynayacağımızı umuyor ve temenni ediyorum..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yusuf Çelik Arşivi