Gülşen Çopur

Gülşen Çopur

Başkan Ne Dedi?

Dün AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın basın toplantısına katıldık.

Aslında bu toplantılar mutat şekilde oluyordu.

Fakat Başkan Angı, uzun bir süredir toplantılarına ara vermişti.

Konularda konuşmadıkça birikti. O sebeple uzun uzadıya bir toplantı yapıldı herkes aklındakileri sorabildi.

Tabi, Konya’nın şu anda öncelikli gündemi 13 gün sonra başlayacak olan İslami Dayanışma Oyunları… Başkan hazırlıkların ivedi bir şekilde sürdüğünü ve haftaya da Olimpik Veledrom’un açılışının yapılacağını söyledi.

Oyunlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması gündemde... Başkan Angı, gelme ihtimalinin olduğunu da ekledi.

İslami Dayanışma Oyunları’nın Büyükşehir Stadyumu’nda yapılacak görkemli bir açılışla startı verilecek. Böyle bir etkinliğe akıllara kazınacak bir açılış yapılması güzel olur elbette ki…

Böyle söylenince gözümde direkt Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın açılışı canlandı. Neden olmasın?

‘Konya için tarihi bir fırsat’ dedi Başkan.

Cidden öyle ama sadece oyunlar anlamında değil, şehrin maddi açıdan canlanmasında da büyük bir fırsat olacağını düşünüyorum.

Ve sporu seven birisi olarak heyecanla bekliyorum.

******

AİLE HEKİMLERİ DEVREYE ALINMALI

Başkan konuşmasında çok mühim bir yere daha temas etti…

Son günlerde gündemden düşmeyen sağlıktaki sorunlar…

Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın üzerinden manipülasyon yapıldığını söyleyen Başkan Angı, suçu olanın cezasını çekeceğini vurguladı.

Başkan, “Sağlık çalışanlarımızın pandemi dönemindeki o fedakarlıklarının farkındayız. Bu fedakarlıkların karşılığını onların mesleğine hürmet göstererek, işlerini kolaylaştırarak göstermeye çalışıyoruz. Türkiye’de yılda 840 milyon hasta müracaatı oluyor. Bu da hastane yükünü artırıyor. Hekimlerimizin her hasta ile ilgilenme süresi olmuyorsa o anda uygulayacağı tedavisi de tam anlamıyla olamayabiliyor. Halbuki aile hekimleri üzerinden bu yükün bir kısmını alabilsek uzman arkadaşlar da gelen hastasıyla daha iyi ilgilenip reçetesini de ona göre yazabilse şifa bulma noktasında hekimin gayreti sonuç vermiş olur” dedi.

Bence çok ama çok yerinde bir tespit ve öneri…

Yani en azından denenmeli diye düşünüyorum.

Çünkü aile hekimleri belki bana kızacak ama hastaneler dolup taşarken onlar çok yoğun bir çalışma içerisinde olmuyorlar. Sağlık ocaklarına yükün birazı bari verilse hekimlerde hastanelerde bu girdaptan bir nebze çıkabilir.

Şu anda devrede olmayan randevu sistemi belki o zaman devreye girebilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Çopur Arşivi