Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

AK Parti Konya –All Star

Bilmeyenler için belirteyim. All star tabiri son yıllarda ülkemizde çok kullanılır oldu. Özellikle Acun Medya’nın ürünleri olan ve halkımızca yoğun takip edilen programlarda; yıllardır süregelen yarışmalarda en iyilerin kapıştığı yeni bir organizasyon anlamı taşıyor.

Peki, ben AK PARTİ Konya için bu deyişi neden kullandım?

Şampiyonlar ligi kadrosu desem daha mı yerinde olurdu bunu ilerleyen satırlarda daha iyi anlamış olacağız.

Malumunuz seçimlere 5 aydan az bir süre kaldı. Türkiye 6’lı masanın aday belirleyememe sürecinden sıkıldı. ‘Bunlardan bir şey olmayacak’ algısı vatandaş indinde çoktan yerleşti.

Afaki bir durum gelişmezse seçimin sonucunu tahmin etmek zor değil!

Elbette bu süreci etkileyen en önemli unsur vekil listeleri.

AK Parti 2023 maçına elindeki en iyi kadro ile çıkma kararı aldı. Tüm ülkede olduğu gibi şehrimizde de en iyi performans gösteren isimler listede yer alacak.

Peki, kim onlar?

Kimine bilgi deyin kimine tahmin… Birlikte ciddi bir fikir jimnastiği yaparak isimler üzerinden analizler yapalım.

MURAT KURUM

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanımız Murat Kurum. Son 4-5 yılda Konya’nın en önde gelen ismi. Şehrin gözbebeği. Hangi hizmet olursa olsun yaptığınız araştırmada direkt onun adına rastlarsınız. Konyalı için şuan ki yeri bambaşka. Seviliyor. Yapılan bütün çalışmalarda ismi açık ara önde çıkıyor. AK parti listelerinde tepede onun adı olursa sürpriz olmaz.

FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanımız pandemi sürecinde gönüllere taht kurdu. Konya için bir miktar olsa da ülke için önemli bir pozisyonda. Yoğunluğundan şehirle çok fazla ilgilenemedi. Lakin özellikle Kulu-Cihanbeyli hattında yeri ayrı. Konya starlar listesindeki muhtemel isimlerden biri.

HASAN ANGI

Şu şehirde erbabına siyasi tecrübe nedir diye sorsanız tereddütsüz Hasan Angı ismi tek çıkar. Sivil toplum ile başlayan hayatı yıllarca AK Parti sıralarında, teşkilatlarında geçti. En son yaşanan krizden sonra Cumhurbaşkanı tekrar göreve çağırdı. Konya’yı ona emanet etti. 2018 milletvekilliği ve başkanlık ve de 2019 yerel seçimlerinde gemiyi sağ salim rotada tuttu. Şehirde uzun süredir özlenen huzur ve birlik ortamı Angı döneminde hayat buldu.

Bugün yeniden Ankara’da ihtiyaç duyulursa amasız fakatsız nedensiz olarak ‘ben buradayım’ diyecektir. Yakışır. Lakin vekillik kesmez daha yukarılarda olması elzem.

TAHİR AKYÜREK

Tahir Bey’le ilgili çok söz etmeye gerek yok. 14 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Tabiri caizse bu şehri sokak sokak bilen bir isim. Özellikle taşra ilçelerde isim bilinirliği var. Merkezde önceki dönem bir miktar algısal sıkıntı olsa da şu an o sürecin bittiği kanaatindeyim.

Kendisi isterse vekil olacaktır. Lakin teyite muhtaç bir bilgiye göre bu dönem için Sayın Cumhurbaşkanından affını istediği konuşuluyor. Biz de merak ediyoruz aslında Tahir Bey listenin en sürpriz ismi.

MUSTAFA AKIŞ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı. Daha evvel vekillik yaptı. Ankara’da ağırlığı olan bir isim. Bu dönem vekil olmak için girişimde bulunduğu konuşuluyor. Beyşehirli. Bu bölgeye hâkim. Listede olursa garipsenmez.

ESRA DOĞAN CANDAN

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı. İlahiyatçı. 3-4 yıldır il kadın kollarında siyaset yapıyor. Konyalı. Listedeki kadın kontenjanını göz önüne alırsak en güçlü aday pozisyonunda.

Bu isimlerin dışında da adı geçenler var. Bugünlük bu kadar ile yetinelim. Önümüzdeki günlerde devam ederiz.

MEVCUTLARDA SON DURUM

AK Parti’nin şu anda Konya’da 10 vekili var. Abdullah Ağralı, Ahmet Sorgun, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, Halil Etyemez, Leyla Şahin Usta, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Tahir Akyürek ve Ziya Altunyaldız.

3 vekilin listeden tutulacağı 7 vekilin farklı gerekçelerle yeniden listeye giremeyeceği uzun süredir konuşulan bilgiler arasında. Elbette içlerinde farklı görevlerde değerlendirilecek olanlar var.

Birkaç ay daha sabredip göreceğiz. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi