ADİL OYUN

Konyaspor hücum oyunu bağlamında kötü oynama serisine can sıkıcı bir şekilde 9. Haftada misafir olduğu Antalyaspor karşısında devam etse de, daha öncekilerde olduğu gibi enteresan bir şekilde bu maçtan da puan çıkarmasını bildi. Antalya deplasmanı gibi bir maçtan son dakika golü ile puan çıkarmakta haliyle üç puana eş değer, kendi açımdan konuşacak olursam gol öncesi ve sonrası yaşadığım duygu karmaşasını anlatmaya kelimeler kifayet etmez ama hücumda üretkenlik noktasındaki kötü gidişat inşallah bir an önce son bulur.

Maç özelinde konuşacak çok bir şey yok aslında ama geçen sezon maç sonu kalecimiz Eray ve Nuri arasındaki muhabbet ile alakalı Eray’ın maç sonu açıklaması, bizlere Nuri Şahin konusunda yanıldığımızı göstermişti. Mesele üç dil bilip Kloop’un öğrencisi olmak değil Nuri Şahin, mesele maçın bitiş düdüğüyle oyuncusunu; sahadan hızlı bir şekilde göndererek ona ihtiyacı olduğunu gösterip, ona takım için önemli olduğunu hissettirmek! Mevzu Adil’e gelmişken, Konyaspor’un kötü oyuna rağmen puan toplaması, büyük takım hüviyetini kazanmış olduğunun emaresi diyoruz ya, Adil’in de Antalyaspor maçı sonrası; sadece rakip takım değil, semt takımı taraftarları da dâhil tüm Konyaspor düşmanlarını kudurtmasını, Büyük Futbolcu hüviyetini kazanmaya başladığının emareleri olarak yorumladım!

Geçtiğimiz sezon 9 haftada 14 puan toplayan Konyaspor, bu sezon 4 puan daha fazla toparlayıp aynı haftada 2 puan ortalamasını yakaladı, geçen sezonun puan ortalamasının 1,79 olduğunu da belirtelim ve temenni olarak 2 puan ortalamasının sezon sonuna kadar devam etmesi dileyelim. Bu sezonun geçtiğimiz sezon ile bir diğer benzerliği de, puan kaybettiğimiz haftalarda, zirve yarışındaki rakiplerimizin de puan kaybetmesi. Nerdeyse geçen sezondan eksik olan tek şey, daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi; efsane futbolcu ve duayen yorumcuların, Konyaspor’un sezon sonuna kadar zirve yarışında tutunamayacağını hatta üst sıralardan kopacağını iddia etmeleri…

Kabak tadı verse de biz buradan çağrımızı yineleyelim ve güncellenen günü ve saati ile 15 Ekim Cumartesi günü saat 20:00’de Gaziantep FK karşısında Konyaspor’umuzun yanında, tribündeki yerimizi alalım diyorum!

Yazının sonunda Basketbol Süper Ligine fırtına gibi giriş yaparak, ligin ikinci haftasında, evinde aldığı TOFAŞ galibiyeti ile 2/2 yapan Konyaspor Basketbolu tebrik ediyor, önümüzdeki hafta Fenerbahçe karşısında başarılar diliyor ve bir sonraki hafta 23 Ekim Pazar günü saat 13:00’de Gaziantep Basketbol karşısında, Konyaspor’umuzun yanında salonda görüşmek üzere diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yusuf Çelik Arşivi