Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

6’lı Masaya Ayar ve Başkanların Tweet Savaşı

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının Konya ziyareti tamamlandı. İlgi de vardı tepki de… Tiyatro oynandı diyen de oldu çok güzel olacak diyen de…

Biz gözlemlerimizi aktaralım.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Hacıveyiszade Camii’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Kapu Camii’de Cuma Namazı kıldı. Kendilerine bu alanlarda en ufak bir tepki gösterilmedi. Gayet misafirperver ve nazik bir üslupla karşılandılar. Siyasi görüşleri çok farklı olsa da Konyalı kendine yakışanı yaptı. Bu yüzden güzel şehrimle bir kez daha övünüyorum.

Bu ziyaretten benim anladığım şu:

CHP Genel Merkezi uzun süredir 6’lı masada Konya’da seçimlere kendi kimliği ile girmek isteyen Ahmet Davutoğlu Hoca’yı refüze etti.

Bu hamle ile, Konya’da seçimlere CHP logosu ile girilir, siz de istiyorsanız bu listede yer alabilirsiniz mesajı verildi.

Bu genel merkez aklı elbette.

Bir de Ekrem ve Mansur Bey’ler arasındaki strateji var.

Bizim de yaptığımız araştırmalarda Sayın Yavaş, İmamoğlu’na oranla Konya’da bir tık daha fazla seviliyor.

Ekrem İmamoğlu Cuma günü Konya ile ilgili aşağıdaki paylaşımı yaptı.

Ondan bir süre sonra Mansur Yavaş Twitter’dan şu cümleleri yazdı:

Tweetler atıldığı andan itibaren bir skor edasıyla takip ettim. Cumartesi sabaha kadar Ekrem Bey öndeydi. Lakin sonra Mansur Yavaş ekibi gaza bastı. Ve İmamoğlu’na beğenide ciddi bir fark attılar. Gösterimlerde ise İmamoğlu kanadının 300 binlik bir üstünlüğü oluştu. Pazar günü akşam saatleri itibarıyla son durumu sizinle yukarıda paylaştım.

Bir hafta önce bu köşeden eğer davet edilirsem başkanların basın toplantısına katılacağımı açıklamıştım. Hem basın danışmanı hem de CHP İl Başkanı tarafından davet edildim. Toplantıya katılmak için ekip arkadaşlarımla birlikte otele gittik. Kamuoyuna da yansıyan sürecin akabinde içeriye giremedik. Ve alanı terk ettik.

Eğer soru hakkım olsaydı yukarıda yazdığım süreci soracaktım. Yani, Sayın İmamoğlu Sayın Yavaş! Aranızda adı konulmamış bir Cumhurbaşkanlığı yarışı mı var?

Siz dilinizle söylemeseniz de ekipleriniz bu uğurda neler feda ediyor?

Tabii cevabı kamuoyunca malum olsa da ben kendi ağızlarından bu sorunun yanıtını almak isterdim. Nasip değilmiş.

Unutmadan belirteyim. Davutoğlu Hoca da tam Ekrem ve Mansur Bey’in paylaşım yaptığı sırada Konya videosu paylaştı. Siyaseten, kendisine yapılanı gördüm demek oluyordu bu paylaşım. Lakin Hoca’nın tweeti o cenahın tabiriyle yürümedi. Başkanların paylaştıkları hocanın mesajına 20-30 kat fark attı. Bence Ahmet Davutoğlu Hoca ve ekibi burada stratejik bir hata yaptı.

Hülasa, CHP’li başkanların geliş anından itibaren hedefleri ne AK Partiydi ne de Konya kalesi…

Muhafazakâr bir kentte Cumhurbaşkanlığı yoklaması ve biz de buradayız mesajıydı.

EKREM BEY HAZIRLIKLI MI GELDİ?

Doğrusu elimde kanıt olmadan ithamda bulunma âdetim yoktur. Fakat yaşananları görünce ve bizzat partililerden duyunca insan acaba diyebiliyor.

Basın toplantısı sırasında Eski CHP İl Sekreterine yapılan muamele sırasında birkaç metre uzaktaydım. Kavga görüntüsü canımı sıktı ve salonu terk ettim.

Biliyorsunuz Cuma günü namaz çıkışı bir şahıs, "Ekrem Başkan aday olun, bu millet sizin aday olmanızı bekliyor. Gençlerin adayı olun, 75 yaşındaki insanları bu ülkenin başında görmek istemiyoruz. Aday olun lütfen” diye bağırmıştı.

CHP Eski İl Sekreteri Orhan Kaya hemen yanımda şöyle bağırdı, “Siz genel başkana 75 yaşında adam Cumhurbaşkanı olmasın diyen adamlarsınız siz. Ayıp. Bu nasıl terbiyesizlik. Ben girmeyeceğim salona da kim girecek ulan!"

Yani Sayın Kaya, Ekrem Bey’in olayı organize ettiğini iddia ediyordu.

Bu biraz parti iç işine giriyor sanki. O yüzden biz dâhil olmayalım…

Yorumu siz değerli okurlarımıza bırakalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi