İftar sofralarını şenlendirecek 5 ferah tat!

İftar sofralarını şenlendirecek 5 ferah tat!
 Muhabir
İftar sofraları, genelde meyve suyu türlerini konuk eden bir menüye sahip. Gazlı içecekler mideleri daha da rahatsız edeceği için iftar sofralarında ev yapımı içecekler tercih ediliyor. İşte sofranıza renk katacak 5 eşsiz lezzet...

Uzun süren açlık sonrasında iftarda hızlı ve ağır yemekleri tercih etmek rahatsızlığa sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra yemekle birlikte gazlı içecekleri tercih etmek bu durumu daha da zorlaştırıyor. Bu sebeple ev yapımı meyve suyu tariflerine yönelerek, çok daha memnun edici bir iftar yemeği atlatabilirsiniz. Ramazan ayı için geleneksel içecek türümüz ise kompostolar! Hoşaf olarak da bilinen bu tarifler için ferahlatma konusunda usta diyebiliriz. Aynı zamanda, geçmişten bugüne, büyüklerimizin sofralarda eksik etmediği bir gelenektir komposto. Sağlığa faydaları say say bitmez. Kan yapıcı özelliği dillere destan oldu. Yemeklerin yanında servis edildiğinde, tüm harareti alan ve derin bir ferahlık veren içeceklerdir. Bu sayede de yemekten daha çok lezzet almamızı sağlarlar.
İşte tüm bunların ışığında, iftar menüsü için hem ferahlatıcı hem de rahatlatıcı içecek ve komposto tarifleri;
RAMAZAN ŞERBETİ
İftar sofrasına en yakışan tat, tarçın aroması ile lezzetine kavuşmuş mis gibi ramazan şerbeti. Kokusu, rengi, damaklara verdiği ferahlığı ile iftar sofrasında hak ettiği ilgiyi görecek bir tarif.

1280207-001.webp

GÜL ŞERBETİ
İftar sofrasına nostaljik bir tat katmak isteyenler burada mı? Kuru gül yapraklarıyla hazırlayacağınız bu şerbetin kendine has çok farklı bir aroması oluyor. Hiç tatmayanların bu lezzeti mutlaka denemesi gerekir.

hazimsizliktan-kansizliga-pek-cok-derde-deva-ramazan-serbeti.png

KAYISI HOŞAFI
Her mevsim her evde bulunan kuru meyvelerden kayısı ile iftar sonrası harika bir ferahlık yakalayabilirsiniz. Kayısının mideye, bağırsağa iyi gelen yanıysa cabası!

maxresdefault-19.jpg

ÇİLEKLİ LİMONATA
Ramazanın bahar aylarına denk geldiği dönemlerde, çilekle hazırlanan bir içecek tarifi olmazsa olmaz. Mevsimin güzelliklerinden olan limon ve çilek sayesinde daha önce muhtemelen hiçbir yerde tatmadığınız o ferahlatıcı içeceğe artık kavuşabilirsiniz!

cilekli-limonata-gwcf-cover-001.jpg

HİBİSKUSLU RAMAZAN ŞERBETİ
Ramazana en yakışan tatlardan biri de geleneksel Osmanlı şerbetleri! Hibiskus, demirhindi, gül şerbeti ve niceleri…

Osmanlı'dan miras birbirinden kıymetli şerbetlerden biri olan Hibiskus Şerbeti tam bir antioksidan,C Vitamini deposu. Ilık ılık bitki çayı olarak tüketebileceğiniz gibi, soğutarak şerbet olarak da içebilirsiniz. Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz hibiskusu bulabilir bu şifa dolu içeceği

hibiskus-serbeti-onecikan-001.jpg