Yöresel Ürünleri Konyalılarla Buluşturuyor!

Yöresel Ürünleri Konyalılarla Buluşturuyor!
 Muhabir
Yöresel ürünleri yerinden getirterek Konyalılara kaliteli hizmet sunan Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra sahibi Levent Kavak, müşterilerinin sabit olduğunu yıllardır değişmeyen hizmet anlayışıyla birinci sınıf ürünlerin satışını yaptıklarını anlattı.

Antepli bir üreticiden devraldığı Yöresel Gaziantep Baharat & Mandıra dükkânında doğal ve ev yapımı lezzetleri Konyalılarla buluşturan Levent Kavak, 6 yıldır taze ürünlerin satışını yapıyor. Kavak, “Salça çeşitleri, baharatlar, kurutmalıklar Antep'ten geliyor. Ev yapımı mantıyı eşim yapıyor. Erişte ev yapımı, tarhana Uşak'tan geliyor. İncir Aydın'dan geliyor. Köy tavuğumuz var. Yumurtalarımız gezen tavuk yumurtası. Yufkayı odun ateşinde el açması olarak bir bayana yaptırıyoruz. Baharat çeşitleri, pul biber acı ve tatlı olarak, isot, sumak, kırmızı toz biber, biber ve domates salçası, kurutmalık biber ve patlıcan hepsi mevcut. Gıdada hile kesinlikle çok fazlaydı fiyatlar yükseldikten sonra daha da fazla olmaya başladı. Birinci sınıf kaliteli ürün almaya gayret ediyoruz onlarda da ister istemez fiyatlar yükseliyor. Vatandaşlar şaşırıyor fiyatlara hala alışılamadı” ifadelerini kullandı.

El açması mantıyı eşinin yaptığını söyleyen Kavak, “Bayanlar mantının zorluğunu biliyor, bir bezesini açması eklemesi katlaması tam bir saati alıyor. Bir bezeden 700 gram çıkıyor. Bayanlar anlayabiliyor ama erkekler fiyatını fazla buluyor” dedi.

Müşterilerinin sabit olduğunu belirten Kavak, “Burası ufak da bir yer benim müşterilerim genelde hep standart müşterilerdir. Salça müşterisi, baharat kurutmalık müşterisi, mantı, köy tavuğu bunlar sürekli stabil müşterilerle devam ediyor. Kalitesini bilen gelip alıyor” diye konuştu.

​​​​​​​

Her ürünü yerinden getirttiklerinin altını çizen Kavak, “Tarhana Uşak'tan gelir. Sarma yaprağı Tokat’tan, kurutmalıklar salçalar Antep’ten. Alan müşteriler sürekli devamını almaya gelirler. Burası butik bir yer ürünleri yerinden getirmeye gayret ediyorum” dedi.

Burada yöresel ürünler olduğu için tamamen aktar değil ama doğal ürünler bulunuyor diyen Kavak, “Kış geldiği zaman keçiboynuzu pekmezi kansızlık ve demir eksikliğine birebir iyi geliyor. Ben kendimde alerjik astım hastasıyım kozalak pekmezini çok tercih ediyorlar. Nane, kekik, zencefil, zerdeçal bunlar balla beraber karıştırılıyor bu şekilde tüketiliyor. Kışın işlerimiz biraz daha canlı oluyor. Kışın bunlara rağbet biraz daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ

​​​​​​​