Uğur Başkan'dan çağrı: Konya yapar!

Uğur Başkan'dan çağrı: Konya yapar!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk gününden itibaren Hatay'da çok değerli çalışmaları ekibi ile yönetiyor. Altay, sosyal medya hesabından 'Konya Yapar!' diyerek yeni bir çağrıda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin ilk gününden itibaren Hatay'da çok değerli çalışmaları ekibi ile yönetiyor. Altay, sosyal medya hesabından 'Konya Yapar!' diyerek yeni bir çağrıda bulundu.

Uğur İbrahim Altay yaptığı paylaşımda; "Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, ilçe belediyelerimizle AFAD koordinesinde Hatay’da Konteyner Mahalle yapmak için çalışmalara başladık. Konya yapar!" dedi. Uğur Başkan'ın bu çağrısına Konya'daki oda başkanları ve ilçe belediye başkanları cevap verdi.

İşte o yanıtlar:

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: Konya yapar! El birliği ile Konya olarak Hatay’a konteyner mahalle kuracak, depremin yaralarını sarmak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş: Konya ekibi olarak Hatay’da Konteyner Mahalle yapmak üzere kolları sıvadık. Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Ticaret Borsamızın iş birliğiyle AFAD koordinesinde çalışmalara başladık. Konya yapar!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: Hatay'da kurulacak konteyner mahalle için tüm Konya seferber olduk ve çalışmalara başladık. Konya yapar!

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya: Akşehir üstüne düşeni yapacaktır Sayın Başkanım. Bu zamana kadar nasıl seferber olduysak, bundan sonra da aynı şekilde Hatay’a “Hayat” olmak için biz hazırız!

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen: Konya Sanayi Odası olarak ilk andan bu yana deprem bölgemiz için seferber olmuş durumdayız. İnşallah tüm yaralarımızı birlikte saracağız .

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik: Konya yapar! Hatay'da kurulacak konteyner mahalle için Borsamız seferber olmuştur. Konteyner mahalle için tüm üyelerimizi katkı sağlamaya davet ediyorum. Gün birlik olma günü. Yaraları birlikte saracağız.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk: Konyamız tüm kurumlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde depremzedelerimizin yanındadır. Hatay'da kurulacak Konteyner Mahalle için Odamız seferber olmuştur. Tüm üyelerimizi Konteyner Mahallemize katkı sağlamaya davet ediyorum.

Projenin detayları belli oldu
Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası Hatay’a kurulacak olan ‘Konteyner Mahalle’ için üyelerine çağrıda bulundu. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı aynı zamanda üyelere mektup gönderildi. Projeye dahil konteyner yapımının da fiyatlandırılması belli oldu. Konteyner evin bedeli 60 bin TL, tefrişatı bedeli ise 30 bin TL olarak belirlendi. Tamamen kullanıma hazır konteynerin maliyeti 90 bin TL olarak açıklandı.