Türkiye'de İlk Olacak O Proje Konya'da Açılıyor! İşte Detaylar...

Türkiye'de İlk Olacak O Proje Konya'da Açılıyor! İşte Detaylar...
Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi, Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilmek üzere temeli düzenlenen programla atıldı.

Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi, Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilmek üzere temeli düzenlenen programla atıldı. Programa, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Armağan Güleç Korumaz, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İbrahim Akyüz ve çok sayıda katılımcı katıldı.

‘İNSAN BEDENDEN İBARET DEĞİLDİR’

Engelsiz yaşama değinerek sözlerine başlayan Başkan Kılca, “Ecdadımız, yüzyıllar önce bireysellikten sıyrılmış ve “BİZ” kavramı temelinde muhteşem bir medeniyet inşa etmiştir. Medeniyetimizdeki bu “biz” ve “birlik” olma, inancımızda da önemli bir yer tutar. Bu bağlamda, millet olarak her birimizin yeteneği farklı olsa da ulaşabildiğimiz imkân aynı olmalı. Yani yürüyemiyor olmamız yüzmeye, konuşamıyor olmamız yazmaya, göremiyor olmamız müziğe, hareketsiz olmamız ise düşünmeye asla engel değildir. Bunun örneklerini günlük hayatımızda pek çok defa gördük, görüyoruz. Hayatı engelsiz bir şekilde yaşamanın yollarını bulmalı ve fiziksel engellerin insanın önündeki gerçek engeller olmadığını bilmeliyiz. Çünkü insan, bedenden ibaret değildir. Bu bakış açısıyla; engellere takılmayan vatandaşlarımızın, toplumumuzu çok daha güçlü kılacağına inanıyorum.” sözlerine yer verdi.

‘ENGELLER EN AZA İNECEK’

Açılacak olan merkezle engellerin en aza ineceğini belirten Kılca, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçim Beyannamesi’nde, engelli bireylerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri engellerin en aza indirilmesi, hayatlarının daha da kolaylaşması ve istihdam noktasına hassasiyet gösterilmesi çerçevesinde özel çalışma yapılacağının altını çizmişti. Karatay Belediyesi olarak bizler de ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugüne kadar birçok proje ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Bildiğiniz gibi Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’miz; Belediyemiz öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle Konya’ya kazandırılmıştı. Bu merkez yıllardır Alzheimer hastası büyüklerimizin kişisel gelişimi, terapileri, beslenmeleri ve sağlıklarıyla ilgili daha birçok çalışma yürütüyor.” ifadelerinde bulundu.

‘YAŞAMLARI DAHA KALİTELİ OLACAK’

Merkezle birlikte engelli bireylerin yaşamlarının daha kaliteli olacağının altını çizen Kılca, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de 2019 yılında hazırladığı raporda, merkezimizi sosyal hizmet ve etkinlikler bakımından dünyada alanında örnek proje olarak göstermişti. Bugün itibariyle, aynı hassasiyet, hizmet anlayışı ve hedeflerimiz çerçevesinde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ projemizi hayata geçiriyoruz. Toplumun her kesimine hizmet ulaştırma gaye ve sorumluluğumuzun yansımalarından olan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin temelini hep birlikte atmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. İnşa edeceğimiz “Engelsiz Yaşam Merkezi”nden faydalanacak bireylerimiz sosyal ve kültürel faaliyetlere katılırken, ailelerimiz de kendi hayatlarına zaman ayıracak ve yaşamlarını daha kaliteli bir hale getirecek. 10.544 m2 arsa üzerinde inşa edeceğimiz “Engelsiz Yaşam Merkezi”; Eğitim odaları, Gündüz Bakım Birimleri, Atölyeler, Kapalı Spor Salonu, Konferans Salonu, Gelişim ve Eğitim Merkezleri, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi ve Etkinlik Salonlarından oluşacak. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin güncel yatırım bedeli 116 milyon liradır. Bizim Karatay’ın her köşesine hizmet ulaştırma gayretimiz olduğu gibi her haneye, her gönülle dokunma hedefimiz var.“ şeklinde aktardı.

‘KONYA SEÇİMDE GEREĞİNİ YAPACAK’

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Karaya İlçe Başkanı Mehmet Genç, " Hükümetimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Karatay Belediye Başkanımızın yaptıklarını saymaya kalksak vakit yetmez elhamdülillah. AK Parti olarak biz laf siyaseti yapmıyoruz. Altılı Masa'ya nasıl belediyelerimizi, hükümetimizi, devletimizi teslim edeceğiz. inşallah bunlara 14 Mayıs'ta halkımız gereken dersi verecek. 14 Mayıs'ta önemli bir seçim var. Bir bakıyorsunuz HDP Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklıyor. Kılıçdaroğlu'nda görüyorsunuz FETÖ'ye destek veriyor. Böyle bir anlayışı tercih edemeyiz. Projeleriyle, yerli ve milli projeleriyle her zaman halkının yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız yarın saat 16.30'da Kılıçaslan Meydanı'nda halkımıza hitap edecekler. Ben buradan Cumhurbaşkanımızı en kalabalık şekilde, en coşkulu şekilde uğurlamayı düşünüyoruz. inşallah hepinizi buraya davet ediyorum. İnşallah Konya, Karatay bu seçimde de gereğini yapacak" şeklinde konuştu.

’14 MAYIS HEPİMİZ İÇİN BAYRAM OLACAK’

Konya belediyelerinin büyük atılımlar yaptıklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Hakan Özer, “Türkiye açısından gerçekten bir kırılma anı olan 14 Mayıs'ta büyük bir seçime başlayacağız bu seçimin taraflarından bir tanesi şüphesiz bu ülkeyi en iyi yere getirmeye çalışan AK Parti ve Cumhur ittifakı ve diğer taraftan da ülkeyi yıkmaya çalışan bir birlikçilik var. Bir tarafta bu ülkedeki terörü tamamen ortadan kaldıran ve kökünü kurutmaya çalışan bir tarafta ise söylemleri ve hareketleri ile hareket eden ittifak. Bakın bugün Cumhur ittifakı gönül birlikte ile birbirine bağlıdır. Bu ülkenin bekası için ve geleceği için bir ortak söylem içerisinde yer alıyoruz diğer tarafa bakıldığı zaman birbirinden bağımsız 6 ile başlayıp artılar ile devam eden neyin ne olduğu belli olmayan ir masayla mücadele ediyoruz. Dolayısıyla 14 Mayıs hepimiz için bir bayram olacak milletimiz gereken cevabı verecektir insanımız bir tercihte bulunacak ve tarih yazacak on 4 yıl içerisinde bu ülkenin en büyük bütçeli iki belediyesinin malum ittifak yönetiyor İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medyanın her türlü imkanları ile insanlara bir şeyler sunmaya çalışıyorlar buraya da bakıldığı zaman emin olun son birkaç ay içerisinde belediyelerimizin yaptığı hizmetleri uzun süre içerisinde yapamadıklarını görüyoruz bizlere sundukları hiçbir şey yok çünkü onlar emeğin ne anlama geldiğini bilmiyorlar. İnşallah 14 Mayıs'ta hem yerel yönetimlerde hem de ülkemizde bu emeklerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

‘ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN

ÖZEL BİR YERİ VAR’

Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin projeler arasında özel bir yeri olduğuna vurgu yapan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Armağan Güleç Korumaz, “Karatay Konya'mızın çok önemli bir ilçesi Hz Mevlana ve tarihi kent merkezimizin yer aldığı önemli yatırımların hele de tarihi dokusuyla ve yeni projeleri ile korunan önemli bir ilçemizdir. Hasan Kılca Başkanımız bir büyük bir özveri ile Karatay için 135 adım ve girişim olarak bu yeni projeyi kentimize kazandırıyor. Kendilerine bu emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Fakat bu projenin özel bir yeri var. Bir anne olarak ve bir akademisyen olarak çalışma alanlarımızda sürekli üzerine vurgu yaptığımız evrensel tasarımdan bir şeyi toplumun her kesimi tarafından her yaş grubundan insanlara hitap ediyor olması, toplumun ihtiyacına cevap veriyor olması çok önemlidir. Şimdi o kadar önemli bir konu ki hem sosyoloji hem mimari hem de kentleşme açısından burada niyet alınan emeği geçen herkesi çok takdir ediyorum. Anneler bilirler evlatlar çok çok önemlidir. Engelsiz yaşamın her bireyin hakkıdır, her insan eşit haklara sahiptir. Toplumsal açıdan çok büyük bir açıyı kapatacak uygulamanın temel atma törenine ve Konya'ya yakışır bir şekilde olacak. Bu projenin Türkiye'de bu büyüklükte bir ilk olması ve Konya'da olması yine biz Konyalılar için çok büyük ve onur kaynağıdır” dedi. •Gizem Başar