TARMAKBİR Başkanı açıkladı, Konya Tarım Fuarı yapılacak mı ?

TARMAKBİR Başkanı açıkladı, Konya Tarım Fuarı yapılacak mı ?
Konya’da da 14-18 Mart tarihleri arasında yapılacak Avrupa’nın 3., Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonlarından olan Konya Tarım Fuarı’nın yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Konuyla ilgili açıklama geldi.

Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle çeşitli organizasyonlardan ertelenenler olmuştu.

Konya’da da 14-18 Mart tarihleri arasında yapılacak Avrupa’nın 3., Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonlarından olan Konya Tarım Fuarı’nın yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu.

Konuyla ilgili Türk Tarım Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Konya’nın Sesi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

BİR YANDAN YARALAR SARILIRKEN BİR YANDAN ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Başkan Önal, ihracata ve üretmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Önal, “Ülkemiz Kahramanmaraş merkezli büyük bir felaket yaşadı. Acımız büyük. İş dünyası olarak gereken tüm desteği verdik vermeye devam edeceğiz. Bir yandan yaraları sararken bir yandan da üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sunmamız gerekiyor.

Konya Tarım Fuarı da bir kültürel etkinlik değil, ticaretimizin parçası. Yurt dışından bu yıl çok fazla ziyaretçi ve alım heyeti gelecek. Ülke ekonomimiz için her zamankinden daha fazla ihracata ihtiyacımız var. Bu kapsamda üreticilerimiz ve işbirlikçi kurumlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu fuarı tarihinde yapacağız. 14-18 Mart tarihleri arasında Konya TÜYAP Fuar Merkezi’nde Konya Tarım Fuarı gerçekleştirilecek” dedi.

Konya Tarım fuarı ile güven gösterisi yapacağız

Fuarın önemi hakkında söylemlerine devam eden Başkan Önal; “Konya'nın ve Türkiye'nin ihracatı önemli oranda Avrupa bölgesine yapılıyor. Tarım Fuarının yapılması pazardaki alıcılara güven verecektir. Sadece tarım makinesi değil tüm endüstride üretimin devam ettiğini, siparişlerde gecikme olmayacağını da göstermemiz gerekiyor. Konya sanayisi ve Türk sanayisinden hiç bir tereddüt olmadığını da fuar aracılığı ile göstereceğiz” açıklamalarını yaptı.

Haber: İbrahim ÇİÇEKÇİ