Sokak lezzetlerine dükkan açtı! Geleneği yaşatıyor!

Sokak lezzetlerine dükkan açtı! Geleneği yaşatıyor!
 Muhabir
Kamil Usta Sokak Lezzetleri sahibi Kamil Tülen, genç yaşta başladığı mesleğini severek yapmaya devam ediyor. Sokak lezzetleri geleneğini yaşatmak adına açtığı dükkanda müşterilerine birçok sokak lezzetini bir arada sunuyor.

2005 yılında yemek sektörüne adım atan 32 yaşındaki Kamil Tülen, sokak lezzetlerine dükkan açarak müşterilerine farklı lezzetleri bir arada bulma imkanı sunuyor.

Tüten, “Yemek yemeyi sevdiğim için sempati duydum yemekle uğraşmak da bana keyif vermeye başladı. İlk olarak Sema Lokantası'nda sektöre başladım ardından farklı farklı restoranlarda çalışarak bu zamana kadar geldik. Kamil Usta Sokak Lezzetleri bir buçuk sene önce bize nasip oldu. Müşterilere farklı lezzetler sunmak istedik. Böyle bir dükkan oluştu. Burada normalden daha farklı ürünlerimiz var. Ciğer kavurma, nohut dürüm, çiğköfte bütün ürünler benim elimden çıkıyor. Hiç bir şeyin içine hazır ürün kullanmıyoruz. Bu lezzetlerin farklı olduğunu inanan bunu bize söyleyen bir sürü müşterimiz var. Denemenizi tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.


Sokak Lezzetleri dükkanına gelen müşterilerine özel olarak nohut dürümü ve ciğer kavurmayı tavsiye eden Tülen, “Dükkanımıza gelen müşterilerimize özellikle nohut dürüm ve ciğeri öneriyorum. Ciğer sevenleri muhakkak bekliyorum. Bunun haricinde tavuk köfte, et köfte, kavurma, pilav, tavuklu pilav hepsi birbirinden eşsiz lezzete sahip. Genelde ekmek arası ürünler hazırlıyoruz” diye konuştu.

İsteğe göre dürümlere eklemeler çıkarmalar yaptıklarını söyleyen Tülen, “Hazırladığımız ürüne göre malzemeler değişiyor. Mesela çiğ köftede 6-7 çeşit malzeme kullanabiliyoruz. Farklı şekilde istedikleri zaman ona göre hazırlıyoruz. Ekstra ikram imkanlarımız da var. Bazen değişebiliyor da bu ikramlar. Genelde ürünlerimize 4-5 çeşit malzeme koyuyoruz ürüne göre de farklılık gösterebiliyor” dedi.

Sokak lezzetlerinin en çok tercih edileni tavuk pilav arabasını dükkanın önüne koyarak müşterilerinin dikkatini çekmeyi başardıklarını dile getiren Tülen, “Pilav bir sokak lezzeti. Bizimde ismimiz sokak lezzetleri. Pilav arabası görselimiz olsun istedik. Sokak lezzetleri geleneğini yaşatmak istedik. Pilavın lezzetiyle beraber yüzde yüzün üstünde bir memnuniyet aldık. Müşteriden gelen geri dönüşlerden memnunuz” şeklinde konuştu.

Ustasından kalan geleneği kendi dükkanına taşıyan Tülen, “Özellikle Cuma günleri bizim tatlı ikramımız var. Benim ustamdan öğrendiğim ve gelenek haline getirdiğim bir adet. O günün tatlısı genelde değişiyor. Sütlü ve şerbetli tatlılar olabiliyor. Ustam cuma günleri bir ikram yapardı. Bu da benim hoşuma giderdi. Ben de bu geleneği dükkanım da devam ettirmek istedim” ifadelerini kullandı.

Gençlere iş hayatıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Tülen, “Gençlere ne yapacaklarına karar verip bir an önce ne istediklerini bulsunlar ve hiç durmaksızın, düşünmeksizin çalışarak belli bir yere gelmeye baksınlar. Bir şeylere uğraşmadan, emek vermeden kimse bir şey yapamaz, elde edemez. Bir işte sübut edeceksin ki verim alabilesin. Gençlere diyeceğim çalışmaları ve istedikleri işin üzerine kendileri katkı koyarak ne düşünüyorlarsa devam etmeleridir” diye konuştu.

Kamil Usta Sokak Lezzetleri’nde ayrıca sabah 09:00 ve 14:00 arasında gelen öğrencilere özel tüm ürünlerde yüzde 20 indirim uygulanıyor.

-Büşra GÜLTAŞ