Şivlilik Bayramı Her Yaşa Hitap Etti!

Şivlilik Bayramı Her Yaşa Hitap Etti!
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı” programında ikinci gününde de yoğun ilgi ile devam ediyor. Etkinliklerin, söyleşilerin, müzikallerin, gösterilerin yer aldığı bu...

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı” programında ikinci gününde de yoğun ilgi ile devam ediyor. Etkinliklerin, söyleşilerin, müzikallerin, gösterilerin yer aldığı bu organizasyon 29 Ocak tarihine kadar devam edecek.

“Şivlilik Çocuk Bayramı” programının açılış gününde şivlilik etkinlikleri için katılan çocuklar ve aileleri, “Programın hem maddi hem manevi açıdan değerli olmasının yanı sıra her zaman özenli ve güzel programlara dahil edildiğimiz için çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Bey’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

‘BAYRAMLAR ÇOCUKLAR İÇİNDİR’

“Şivlilik Çocuk Bayramı” programının farklı şehirlerde olmaması sebebi ile diğer vatandaşları Konya’ya davet eden katılımcı Rümeysa Yaman, “Bugün şivlilik ve ben arkadaşlarımla birlikte önce şekerler, çikolatalar topladım. Şivlilik gününü çok seviyorum. Bugünün biz çocuklara özel olması ayrıca bizler için çok önemli. Fener alayına havaların soğuk olması sebebi ile dahil olamadım fakat önceki senelerde katılım sağlamıştım. Şivlilik bayramının sadece Konya’da olması beni biraz üzüyor. Bunun sebebi ise diğer şehirlerdeki arkadaşlarımızın bu güzel bayramdan eksik kalıyor olmasıdır. Ben istiyorum ki diğer şehirdeki arkadaşlarımda bu Konya’da gerçekleşen “Şivlilik Çocuk Bayramı” etkinliğimize katılım sağlasınlar. Onları Konya’da misafir edelim istiyorum. Çünkü bayramlar çocuklar içindir” şeklinde konuştu.

KONYALI ÇOCUKLAR ÖZELDİR!

“Şivlilik Çocuk Bayramı’nın sadece Konya’da olması Konyalı çocukların biraz özel hissettiğini gösteriyor” diyen katılımcı Hayriye, “Bugün buraya gelebilmek için erkenden kalktım arkadaşlarım ve ailem ile birlikte şekerler topladım. Sonrasında hazırlanıp Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen bu “Şivlilik Çocuk Bayramı” açılış etkinliğine geldim. Çok heyecanlıyım. Bugün bütün büyükler biz çocuklar mutlu olalım diye çalışıyorlar. Bizlerin yüzünün gülmesini sağlamak için birlikte çaba gösteriyorlar. Bu yüzden bizi düşünen bütün büyüklerime teşekkür ediyorum. Burada başkanlarımıza mektuplar yazdım. Onlardan isteklerimi ve teşekkürlerimi ilettiğim bir mektup oldu. Umarım mektuplarımız onların çok hoşlarına gider. Bize bugünü armağan eden başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

ŞİVLİLİK ÇOCUK BAYRAMINDA

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

“Şivlilik Çocuk Bayramı” programının hem eğlenceli hem de bilgi birikimi olduğunun altını çizen Yiğitcan Trabzon, “Bu sabah erken kalktım ve çok sayıda çikolata ve şeker topladım. Bugün bizler için hazırlanan bu programa katılmak için ailem ve arkadaşlarımla buraya geldik. Bugün burada bizler için hazırlanan bütün etkinliklere katılım sağlamak istiyorum. Açılan stantlar çok eğlenceli ve bilgi dolu. Bugün buraya gelmek bize hem eğlence hem de fazlası ile bilgi birikimi oluşturdu. Bu etkinliğin Konya’da olması farklı şehirlerde olan arkadaşlarımızı üzmesin. Onları da bu etkinliğimize davet ediyoruz. Konya’ya gelip bu güzel etkinliklere katılım sağlamaları onlar içinde güzel olur” diye konuştu.

ETKİNLİKLER MERAK UYANDIRIYOR

Yapılan etkinliklerin merak uyandırdığını belirten katılımcı Ruhi Eren Karataş, “Bugün her sene olduğu gibi yine çok şeker ve çikolata topladım. Burada olduğum için çok heyecanlıyım. Dün akşamda fener alayında yapılan etkinliklere katıldım. Yakılan ateşten kontrollü şekilde atladım. Ailem bu süreçte yanımdaydı. Burada yapılan etkinliklerin hepsine katılım sağlayacağım. Yapılan etkinliklerin birçoğu beni meraklandırıyor. Bu yüzden hepsini deneyimlemek istiyorum. Burada olan etkinlikteki bizlere yardımcı olan abi ve ablalarımız bizlerle çok güzel ilgileniyorlar. Ben gelmeyen bitin arkadaşlarımı Selçuklu Kongre Merkezi’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİLGİ VE EĞLENCE BİR ARADA!

Konya’da yaşanan “Şivlilik Çocuk Bayramı” programının diğer ülke ve şehirlerde olmamasının Konya’nın bir farkı olduğunu vurgulayan katılımcı Günay Hanım “Arkadaşlarım ve ben Rusya’dan geldik. Aslen Azerbaycan Türküyüm. On yıldır Konya’da yaşıyoruz. Artık Konyalı sayılırız. Konya’mızda yapılan bütün etkinliklere katılım sağlamaya çalışıyoruz. İnsan Türk kültürü ile tanışınca diğer ülke ve şehirlerle olan farkını görüyor. Diğer şehirlerde şivlilik kültürü yok. Konya’da senelerdir bu şivlilik bayramına katılmaktan çok memnunuz. Konya’da bu tarz program ve etkinliklere duyulan ilgi ve alaka bizlerin çok hoşuna gidiyor. Büyükşehir Belediyemize ve Selçuklu Belediyemize yatırımları ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yüksek seviyelerde programların hazırlandığını söyleyebilirim. Çocukların bilgi ve eğlenceyi bir arada bulduğu bir nokta burası diyebilirim” şeklinde konuştu.

ŞİVLİLİK SAYESİNDE

GÜNLER DOLU DOLU GEÇİYOR

“Şivlilik Çocuk Bayramı” programı sayesinde günlerinin dolu doldu geçtiğinin altını çizen katılımcı Recep Tufan Sarıkaya, “Arkadaşlarım ile birlikte bu bayramı dolu dolu yaşadık diyebilirim. Sabah erken kalktık ve birlikte şekerler, çikolatalar topladık. Ardından Selçuklu Kongre Merkezi’ne gelerek buradaki farklı etkinlikler ve programlara katıldık. Stantları tek tek gezdik. Stantlarda güzel etkinlikler yaparak yeni deneyimler kazandık. Dün akşamda fener alayı için kısa süreliğine dışarı çıktık fakat havaların soğuk olması sebebi ile çok katılım sağlayamadık. Yakılan ateşlerin yanında dikkatli şekilde durduk. Bugün günün çok güzel geçti. Günümüzün bu denli güzel geçmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Bey’lere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HERKES KONYA’YA GELSİN!

“Şivlilik Çocuk Bayramı” programında yapılan etkinlikler sayesinde çok güzel vakit geçirdiğini belirten katılımcı Ali Eren Sarıkaya, “Bugün arkadaşlarımla birlikte şekerler topladık. Ardından “Şivlilik Çocuk Bayramı” programının açılışı için Selçuklu Kongre Merkezine geldik. Burada oyunlar oynadık ve etkinliklere katıldık. Bunları yaparken çok eğlendim. Selçuklu Kongre Merkezi’nin farklı yerlerinde güzel fotoğraflar çekindik. Bizlere güzel anılar kaldı. Bu şivlilik gününün farklı şehirlerde olmaması sebebi ile arkadaşlarımızı Konya’ya davet ediyorum. Diğer yıllarda onlarda Konya’ya gelerek bizlerle birlikte şeker toparlayıp etkinliklere katılmaları gerek. Çünkü her çocuğun şeker toplamaya ve bu güzel etkinliklere katılım sağlamaya hakkı olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ

ÖZEL HİSSETTİLER

Yapılan etkinliklerin her yaştan çocukların dikkatini çektiğini vurgulayan katılımcı Emine İlayda Ergüler, “Bugün kardeşimle birlikte çok fazla şeker topladım. Sonrasında heyecanla beklediğimiz “Şivlilik Çocuk Bayramı” programına geldik. Burada yapılan etkinlikler çok güzel ve çok eğlenceli. Stantları tek tek geziyoruz ve çok güzel fotoğraflar çekiniyoruz. Biz çocuklar için güzel anılar birikiyor. Her yaşta çocuğun dikkatini çekecek etkinliklerin olması bizler adına güzel bir durum. Sürekli bizler için etkinlikler ve programlar düzenliyor belediyelerimiz. Bu durumdan çok memnunuz. Kendimizi özel hissetmemizi sağlıyorlar. Bu güzel etkinlikleri bizlere sundukları için Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi. •Gizem Başar