Selçuk Üniversitesi yasta…

Selçuk Üniversitesi yasta…
Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören ve deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerden haberler gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde hayata tutan vatandaşların yanı sıra Selçuk Üniversite’sinde öğrenip görüp vefat eden çokça öğrenci mevcut.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremde ve diğer on ilde meydana gelen deprem enkazların altında kalarak can veren vatandaşların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören ve deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerden haberler gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde hayata tutan vatandaşların yanı sıra Selçuk Üniversite’sinde öğrenip görüp vefat eden çokça öğrenci mevcut.

YASİN GENÇ

Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir çok il depremle sallandı. Kahramanmaraş ve Gaziantep'te meydana gelen 7,4 ile 6,5 büyüklüğündeki deprem, birçok insana maddi manevi zarar verdi. Can kayıplarının yaşandığı bu depremlerin artçıları devam etmektedir. Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, depremin ardından devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu söyledi. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Gül, "İlk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu. Önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler paylaşılacaktır." diye konuştu. Fakat Selçuk Üniversite’ne Gaziantep’ten bir acı haber daha düştü. Geçen yıl Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan Yasin Genç, depremde hayatını kaybetti.

SELİNA EYLEM SARI

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen kent genelinde ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ebrar Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmada, birçok vatandaş sağ kurtarılırken acı haberler almaya devam etmekteyiz. Bu acı haberlerden bir diğeri ise, geçen yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olan Selina Eylem Sarı’dan geldi. Selina, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası Ebrar Sitesi'ndeki bir apartmanın enkazında hayata gözlerini yumdu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası tüm gözler Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinden gelecek güzel haberlerde.

ZEYNEP SUDE DEMİR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Çok sayıda ilden de hissedilen depremin 30 saniyeden fazla sürdü. Yaşanan felaket sonrası çok sayıda can kaybı meydana geldi. Bu can kayıplardan bir diğeri ise Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden olan Zeynep Sude Demir’den geldi. Zeynep Sude, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Zeynep Sude, Kahramanmaraş depreminde vefat etti.

AYŞENUR ALIRAVCI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Huğlu Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Ayşenur Alıravcı'nın ablasıyla birlikte memleketi Osmaniye'de enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi. Huğlu MYO Sanayi Teknikerliği Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Ayşenur Alıravcı’nın deprem bölgesindeki Osmaniye’de çöken apartmanın altındaki enkazdan ablası ile birlikte cansız bedeninin çıkarıldığı öğrenildi. Üniversite camiasını da büyük bir üzüntüye boğan haberi Huğlu Meslek Yüksekokul Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurdu. Ayşenur Alıravcı’nın sömestri tatili nedeniyle Osmaniye’deki ailesinin yanına gittiği, burada yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

ALİ OSMAN AYDIN

06 Şubat 2023 Pazartesi günü, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de etkisi aynı derecede hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonucu Adıyaman Grand Isias Hotel yıkıldı. Grand Isias Hotel’in enkazı altında Selçuk Üniversitesi’nin Turizm Fakültesi’nden geçtiğimiz yıllarında mezun olan Ali Osman Aydın bulunuyordu. Ali Osman’dan acı haber geldi. Ali Osman enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

ÇAĞRI KÖSECE

Artçı depremlerinin sayısının bini aştığı deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları tüm çabası ile devam ederken haberler almaya devam ediyoruz. Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Sosyal Hizmet Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Çağrı Kösece, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde vefat etmiştir.

ALİ KAÇAKÇI

AFAD 6 Şubat günü Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem Osmaniye'de de hissedildi. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte kurtarma çalışmalarının sürdüğünü dile getirmişti. Osmaniye’de yaşayan Ali Kaçakçı, Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ali, Osmaniye’de meydana gelen depremde enkazların altında kalarak ailesi ile birlikte hayatını kaybetti.

Tüm öğrencilerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. •Gizem Başar