Sağlık ve lezzet bir arada!

Sağlık ve lezzet bir arada!
 Muhabir
Kış aylarında sofraları süsleyen bal kabağı hem görüntüsü hem lezzetiyle Konya’da tezgaha çıktı. İşte tatlıdan çorbaya birçok tarifin başrolü bal kabağı ve faydaları…

Konya semt pazarlarında satışa çıkan ve kilosu 25 TL’ye satılan bal kabağını pazarcı Kemal Baysal’a sorduk. Baysal, “Kasım ayının ortalarında tezgaha çıkarıyoruz Nisan ayının ikinci haftasına kadar satışını yapıyoruz. Kilosu 25 TL. Seveni de var sevmeyeni de satışlardan memnunuz” dedi.

Bal kabağıyla çeşitli tatlı ve tuzlu yemeklerin yapıldığını söyleyen Baysal, “Bal kabağının tatlısını yapıyorlar. Rendeleyip pilavların üstüne koyanlar var. Sütlü kabak yapanlar var. Çorba yapanlar var. Herkes damak lezzetine göre kullanıyor” diye konuştu.



Balkabağı sağlığa faydalı A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olmasıyla biliniyor. Kış aylarının düşük kalorili besinleri arasında yer alıyor. Göz sağlığına yararlarıyla ün salan bal kabağı aynı zamanda stresi azaltarak kanser önleyici özelliğiyle de biliniyor. Hem lezzeti hem de sağlık açısından önemli olan bal kabağı severek tüketiliyor.

-Büşra GÜLTAŞ