Ressam Başoda Gençlerle Buluştu

Ressam Başoda Gençlerle Buluştu
 Muhabir
KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü tarafından “Workshop & Sergi” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan öğrenciler dolu dolu bir gün geçirdi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Gelişim Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinliğin 2023-2024 Yılı Temel Tasarım Dersi (ADA Temel Tasar ve Sanat Atölyesi) kapsamında programa katılan ressamlar katılımcıların önünde canlı canlı tuale resim çizmenin heyecanını yaşadılar.

11-12 Ocak’ta gerçekleştirilen etkinlik, Doç. Dr. Murat Oral, Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Şekerci, Dr. Öğr. Üyesi Melih Kurnalı, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Büyücek, Dr. Öğr. Üyesi Memiş Akkuş, Yüksek Mimar Sena Azkur, Ressam Büşra Nur Aslan, Araştırma Görevlisi Ayşe Çalışkan ve Araştırma Görevlisi Haluk Korkmaz yürütücülüğünde düzenlendi.

GENÇLER RESSAMLARI CANLI CANLI İZLEDİ

Programa katılan Konya’nın tanınmış ressamları gençlere farklı bir deneyim yaşattı. Program öncesi yoğun bir heyecan yaşadığını ifade eden Sanatçı Ressam Dilek Başoda, “Konya Teknik Üniversitesi’nde 11 Ocak’ta gerçekleştirilen ADA Temel Tasar ve Sanat Atölyesi kapsamında workshop & sergisine davetli sanatçısı olarak katıldım.

Bu bizim için inanılmaz bir gün oldu. Beni ve diğer sanatçı büyüklerimi ve arkadaşlarımı programa davet eden Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mine Ulusoy’a, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Murat Oral’a, sanata ve sanatçıya desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Orhan Cebrailoglu’na ve projeyi yürüten Büşra Nur Aslan’a tekrar teşekkürler ediyorum.

Benim için muhteşem bir deneyim oldu. Mutlu ve heyecanlıydım. Katılımcıların karşısında canlı performans gerçekleştirdik. Tecrübelerime bir yenisini ekledim diyebilirim.

Tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeniden bir etkinlikte buluşmayı çok isterim” ifadelerini kullandı. •Buse Aşçı