Özel günlerde zamanla yarışıyorlar!

Özel günlerde zamanla yarışıyorlar!
 Muhabir
Özel günlerde herkes çiçekçilerin yolunu tutuyor. 21 yıldır çiçekçilik sektöründe çalışan Denizatı Çiçekçilik & Çikolata sahibi Oğuz Çiftçi, online siparişte zamanla yarıştıklarını ve müşteri odaklı çalıştıklarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

21 yıldır çiçekçilik sektöründe çalışan Oğuz Çiftçi çıraklıkla başladığı mesleğini 2011 yılında açtığı kendi dükkanında devam ettiriyor.

Okumadığı için köydeki bir çiçekçi dükkanında işe başladığını söyleyen Çiftçi, “Ben köylüyüm. Çumra’nın Dinek köyünden. Zamanında okumadık, babam bizim köyde bir çiçekçi vardı Konya Çiçekçilik diye onların yanında işe başlattı. Bu vesilesiyle sektöre 2002 yılında çırak olarak başladık. 2011'e kadar bir fiil aynı dükkanda çalıştım 2011 yılında ayrıldım kendi dükkanımı açtım. Çiçek, çikolata, çelenk, gelin arabası, çiçekli bitki ve kaktüs hepsi bizde var. Kendi sitemiz üzerinden online satış yapıyoruz. Normalde bizim kışları işlerimiz durgun olurdu ama bu sene kış olmadığı için işlerimiz hala devam ediyor. Havalar güzel olunca düğünlerde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Özel günlerde yoğun olduklarını ifade eden Çiftçi, “Buradaki çiçekler bizim elimizde yaz kış sürekli var. Bazı çiçekleri soğuğu sever bazıları gün ışığını sever bazıları karanlığını sever. Biz al sat yapıyoruz. Hollanda'dan gelen çiçeklerde var burada İstanbul'dan gelen de var Ankara'dan, Adana'dan, Antalya, Mersin ve İzmir her taraftan çiçek getirtiyoruz. İsteme çikolatası hediyelik çikolata hazırlıyoruz. Hediye olarak doğum günlerine alan da oluyor kız arkadaşına, eşine, erkek arkadaşına, annesine alan da oluyor. Çikolatayı herkes sever. Özel günlerde yoğun oluyoruz. İsteme söz merasimlerinde alan çok oluyor. Genelde bizimki söz çikolatası ağırlıklı ama hediyelik çikolata da var” dedi.

Online siparişlerde zamanla yarıştıklarını söyleyen Çiftçi, “Bir buketi hazırlamanın hazırlık süresi beğenilen modele bağlı 2 saat süren model de var hemen 20 dakikada biten model de var. Sektörümüz güzel, satışlar iyi, başka sektörlerde gördüm bize gelen müşteriler gerçekten temiz insanlar. Hep çiçekle uğraşan insanlar. Başka sektörlerde adamların uğraştığı insanlar çok değişik. Mesleğimiz güzel ama biraz yorucu stresli çünkü zamana karşı yarışıyoruz. Müşteri siparişi veriyor ne zaman biter diye soruyor. Hemen teslim bekliyorlar bizde elimizden geleni yapıyoruz. Tek tek hazırlıyoruz bir tasarım yapıyoruz. Güzel bir tasarım nereden baksan 1 saati buluyor. Göndermeden önce de onay alıyoruz. Sitede ne görüyorlarsa aynısını yapıyoruz. Yılbaşı olduğu için sırf kokina siparişi geliyor. Bizde severek hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ