Otogarda 'tatil' yoğunluğu! Peki bilet fiyatları ne kadar?

Otogarda 'tatil' yoğunluğu! Peki bilet fiyatları ne kadar?
Geçtiğimiz haftalarda üniversitelerin yarıyıl tatiline girmesinin ardından Konya Otogarı ve tren garında yoğunluk başlamıştı. Buna ek olarak 20 Ocak’ta ilk, orta ve liselerinde tatile girmesiyle seferlerin doluluk oranının daha da artması bekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda üniversitelerin yarıyıl tatiline girmesinin ardından Konya Otogarı ve tren garında yoğunluklar başlamıştı. Bu yoğunluğa ek olarak 20 Ocak’ta ilk, orta ve liselerinde tatile girmesiyle seferlerin doluluk oranının daha da artması bekleniyor.

YHT EK SEFER KOYDU

Yarıyıl tatili nedeniyle artan taleplerin karşılanması amacıyla Ankara-İstanbul, Ankara-Konya arasında ilave YHT seferleri konuldu. Ek seferlerle birlikte toplam 7 bin 152 ilave yolcu kapasitesi sağandı.

BİLETLER HIZLA TÜKENİYOR

Otobüs firmalarının online satış yaptıkları internet sitelerinde de yoğunluk yaşanıyor. Konya’dan hızlı tren bağlantısı olmayan iller başta olmak üzere İzmir, Adana, Samsun, Gaziantep gibi Büyükşehirlere ciddi bir talep var. Özellikle 20 Ocak akşam saatlerinde bulunan otobüs seferlerinde boş yerler kalmazken cumartesi ve pazar günkü seferlerde şimdiden dolmaya başlandı. Yetkililer tüm biletlerin tükenmesi ve taleplerin devam etmesi üzerine ek seferlerin olabileceğini ifade ediyor.

BİLET SATIŞLARINDA YÜZDE 85’LİK ARTIŞ VAR!

Görüşlerine yer verilen Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, "Bir önceki haftaya göre yüzde 85'lik artış gösteren otobüs bileti satışlarında yüzde 68 oranında tek kişilik sepet yer alıyor. Bu dönemde özellikle öğretmenlerin tatil fırsatını değerlendirdiğini tahmin ediyoruz. Seyahat edilen illere baktığımızda ise hareketliliğin büyük şehirlere doğru olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

‘20 OCAK SONRASI ARTIŞLAR DAHA DA OLACAK’

Satış rezervasyon listelerinde 20 Ocak sonrasında bilet satışlarında artış olduğunu dile getiren Kontur İşletme Müdürü Süleyman Çiçek, “20 Ocak sonrası listelerimizde bilet artışlarımız başladı. 20 Ocak 2023 Cuma günü ilk dönemi bitiren ilköğretim, orta öğretim ve lise öğrencilerinin okullarının tatil olmasından sonra daha da artacağını söyleyebiliriz. 20’si itibari ile listelerimizde artış olacağını tahmin ediyoruz. İşte üniversite sınavlarının bitmesi yarıyıl tatil derken herkes evlerine ve tatil yerlerine gidiyor. Bu sebeple bizde bu dönem için otogar firmaları olarak ümitliyiz. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, ‘2023 yılı için yeni bir tarife beklentimiz yok, bilet fiyatları aynı kalacak’ dedi. Fakat bilet fiyatlarımızın sabit kalması mümkün değil. Ekonomik kriz ve enflasyonun artışı karşısında mazot fiyatları da yükselirse bizlerde bilet fiyatlarında artış gösteririz. Bu söylediğim bir varsayımdır. Kesin olarak artacak değildir elbette. Mazot fiyatları arttığı takdirde bizlerinde zam yapması mecburi oluyor. Bunun sebebi ise yılbaşı itibari ile garaj giriş-çıkışından personel ödemelerine kadar her alanda artış olması söz konusudur. Bizler bu duruma rağmen daha önceki fiyatlarımızı korumaktayız” ifadelerin kullandı.

OTOBÜS BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Konya’dan diğer büyükşehirlere olan bilet fiyatları hakkında bilgi veren Çiçek, “Konya-Ankara arası 130 TL, Konya-İstanbul arası 420 TL, Konya-İzmir arası 330 TL, Konya-Bursa arası 330 TL olarak satışlarımız söz konusudur. Diğer illerimizde kilometresine göre fiyatları değişmektedir” dedi. •Gizem Başar