Orta Gelirliye Konut Kampanyası Nedir? Selman Çifçi detayları anlattı

Orta Gelirliye Konut Kampanyası Nedir? Selman Çifçi detayları anlattı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası" müjdesi verdi. Coldwell Banker Konya Ofis Brokeri Selman Çifçi konu ile alakalı detayları gazetemize anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası" müjdesi verdi. Coldwell Banker Konya Ofis Brokeri Selman Çifçi konu ile alakalı detayları gazetemize özel anlattı.

Çifçi, “Orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için planlandı. Gelir düzeyi ve konut fiyatlarının genel seyri açısından kampanya 3 ayrı bölge olarak ele alındı. 1.Bölge: İstanbul, 2.Bölge: Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla, 3.Bölge: Diğer tüm iller. Bankalar ve katılım finans kurumlarının sağlayacağı finansman tutarları: 1. Bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon TL, 2. Bölgedeki illerde en çok 3 milyon TL, 3. Bölgedeki illerde en çok 2 milyon TL olarak planlandı” dedi.

PROGRAMDAN YARARLANMA KRİTERLERİ

“Programdan sadece sıfır konut alanlar yararlanabilecek” diyen Çifçi, “Programdan yararlanacak kişilerin halihazırda bir konutunun olmaması gerekiyor ve son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekiyor. Ayrıca, 1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerimizde konut almak isteyen vatandaşımızın, son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacaktır. 3. Bölgedeki illerimizdeyse ikamet şartı aranmayacaktır. Alınan konutlar 5 yıl boyunca satılamayacak” ifadelerini kullandı.

PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ KONUTLAR ALINABİLİR?

Program kapsamında vatandaşların 3 farklı aşamadaki konutlar için kredi kullanabileceğini söyleyen Çifçi, “Birincisi, tamamlanmış konutlar, İkincisi, belirli bir oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterlerine uygun konutlar, Üçüncüsü ise yapımına başlanacak olan konutlar. İlk iki durumda, konuta ve başvuru sahibine dair şartların ilgili banka tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirilmesi halinde, program kapsamında finansman imkânı bakanlık katkısı ile sağlanacak. Yeni başlayacak projeleri kapsayan üçüncü durumda ise konutun bir parçası olduğu konut projesinin bankalarımız tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirmesi ana kıstas olacak. Bu durumda projenin bu program kapsamına alınması için bankanın müteahhitle proje bazında Garantörlük Anlaşması imzalaması gerekecek.” şeklinde konuştu