Neü Türkiye’deki Yeni Hedefini Belirledi!

Neü Türkiye’deki Yeni Hedefini Belirledi!
Necmettin Erbakan Üniversitesi(NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, düzenlenen basın toplantısında, 2022 yılının üniversite açısından değerlendirmesini yaparak gündemde olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

NEÜ BAŞARI ODAKLIDIR!

Konuşmasının başında basın mensuplarıyla bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek şunları söyledi; “Üniversite olarak felsefe ve anlayışımız başarı odaklı olmaktır. Yürüyen değil koşan bir yönetim olmak istiyoruz. Yönetime geldiğim andan itibaren çalışma arkadaşlarıma da bunları dile getirmişimdir. ‘Enerjiniz, becerinizi ve zihninizdeki ne kadar farklı ülkemize fayda sağlayan projeleriniz varsa bana danışmadan uygulamaya geçirin’ şeklinde çalışma arkadaşlarıma söylemlerde bulunuyorum. Biz üniversite olarak bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu basın buluşmamızda da bu yıl neler yaptık ülkemize ne fayda sağladık bunu göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

NEÜ İÇİN YENİ HEDEF BELLİ OLDU

THE Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri arasında 8'inciliğe yükseldiklerinin altını çizen ve yeni hedeflerini açıklayan Zorlu, “Bizler yaptığımız projeleri anlatmakla bitiremiyoruz. Yapılan bu projeleri bizler kendi adımıza değil ülkemiz adına yaptık. Üniversitemizi ‘Necmettin Erbakan’ adına yakışır bir hale getirmek bizim gayemizdir. Temel felsefemizin bu olduğunu söyleyebilirim. Buraya koyduğumuz her artı değer Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin dünya piyasasında değerinin arttığını ifade etmektedir. Hocamızın söylediklerine ve anlattıklarına her zaman bir hayal olarak bakardık. Çünkü Necmettin Erbakan, derin bir ufku ve derin bir öngörüsü olan bir kişiydi. Üniversitemiz adına olan anlatımlarımızda bazen hayal olarak algılanılıyor. Hayalimiz ne? Üniversitemiz, THE Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri arasında 8'inciliğe yükseldi. Şuan ki Türkiye için hedefimiz ilk beş, dünya için hedefimiz ise ilk beş yüzün içinde olmaktır. Biz önce hayal edelim ki zor olan gerçekleştirebilelim. Bu hedefi dört yıl önce söylediğimde arkadaşlarım olmayacağını dile getiriyorlardı. Rabbim’in hidayeti ile bu gerçekleşti. Bizler ise buna vesile olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın Mevlana ziyaretinde de kendisine Türkiye’de ilk beşinci olacağımızın sözünü verdik” dedi.

TÜRKİYE’NİN SAYILI BİNALARINDAN

BİR TANESİ KONYA’DA

Basın mensuplarından taleplerini dile getiren Zorlu, “Bizlerin siz basın mensuplarından isteğimiz ise, yaptığımız çalışmaları paylaşmanız. Bizlerle röportajlar yaparak detaylı şekilde sizlere projelerimizi anlatmamızı sağlayın. Memleketinizin üniversitesini parlatın. Bir kuruluşun marka değere ulaşmasının sebebi neredeyse yüzde ellisinin reklama dayanmasıdır. Biz sizden yaptıklarımızın reklamını yapmanızı talep ediyoruz. Türkiye’de konuşulan bir üniversiteyiz. Daha çok konuşulan ve daha kaliteli öğrencilerin geldiği bir üniversite olmak bizim hedefimiz. Bizler de bu hedefe ulaşmaya başladık. Bunlar elbette birkaç yılda meydana gelmedi. Yıllar içerisinde attığımız tohumlar sayesinde oluştu. Fiziki anlamda üniversitemiz epey bir yol kat etti ve daha da edecektir. Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültemiz, Mühendislik Fakülte binamız bitti. 45 bin metrekarelik son model modern bir bina haline gelmiştir. Türkiye’de mimari proje ve kalite itibari ile sayılı binalardan bir tanesidir. Kampüsümüzün incisi olarak nitelendiriyoruz” şeklinde konuştu.

NEÜ’DEN KONYA’YA 1 MİLYARLIK YATIRIM!

Yaptıkları çalışmaları detaylı şekilde anlatan Zorlu, “Türkiye’de ilk kez OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açılan CNC Programlama ve Operatörlüğü Bölümü’nü açtık. Buraya gelen öğrencilerin puanı makine mühendisliğine gelen öğrencilerden daha yüksektir. Bu memleketimizin ihtiyacıydı. Gelecek yıllarda arttırmayı hedefliyoruz. BİTAM Merkezimizi bitirdik. Eski hastanemizi çocuk hastanesi olarak devam ettiriyoruz. Tıp Fakültemizde ise Türkiye’nin çoğu yerinde yapılmayan yenilikler ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emine Rasim Çalışkan Anaokulu’nu bitirdik Ereğli ilçemizde. Seneye öğrenci kayıtlarımıza başlayacağız. Psikolojik Danışma Merkezimiz yine Ereğli’de bitirdik. Şu anda çalışmaya devam ediyor. Yeni binalar bu süreç içerisinde 1 Milyarlık bir rakam ile hayırseverlerimizden hibe aldık. Ahmet Keleşoğlu İlahiyat- Eğitim Fakültesi dışında 7 tane bina sözünü aldık ve bunun üçüne başladık. Yapılan kütüphanemiz Türkiye’nin sayılı kütüphanelerindendir. Bittiği zaman Konya’ya yakışır bir kütüphane olacaktır. Bir milyon adet kitap kapasitesine sahip ve Konya manzaralı öğrencilerin zevkine uygun bir mekân olacak. Bu kütüphanemiz Keleşoğlu Vakfı tarafından yapılmaktadır. Yine Keleşoğlu Vakfı Tarafından aldığımız söz ile Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi bu sene inşaatına başlanacaktır. Selçuk Ecza’nın da katkısı ile bize transfer ettiği laboratuvar binamız var. Eski hastane bölgesindedir. Yüzde sekseni bitmek üzeredir. Bunların toplam bedeli bir milyar Türk Lirasıdır” açıklamalarında bulundu.

‘YÜZLERCE ÖĞRENCİ ÜLKEMİZE GELECEK’

Yurt dışından gelen öğrenciler için sapladıkları konforun altını çizen Zorlu, “Üniversitemizin vakfı kuruldu. Bu vakıfın üniversitemize katkısı çok olacaktır. Başarılı öğrencilere eğitim desteği bursunu bu vakıf sayesinde sağlayacağız. Şu anda yurt dışından dört tane başarılı öğrencimizi getirdik. Ulusal sınavlarında başarılı olmuş öğrencileri üniversitemize bekliyor ve onlara destek imkanı sağlıyoruz. Nijer, Tanzanya, Somali, Sudan ve Senegal’den birer üstün başarılı öğrenci YTB tarafından seçilerek Üniversitemizde tam burslu lisans eğitimi alacak. Öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca tam burs kapsamında; aylık cep harçlığı, konaklama masrafları, genel sağlık sigortası, gidiş-dönüş uçak biletleri ve okul harçları NEVA ile YTB tarafından karşılanacak. Yüzlerce öğrenciyi ülkemize getireceğiz” ifadelerini kullandı.

NEÜ’DE ORTAKLIKLARLA YENİLİKLER ARTACAK

“Balon eğitimlerimiz devam ediyor. Konya’ya balon turizmini büyükşehir belediyemiz ile kazandıracağız” ifadelerini kullanan Zorlu, “Erbakan Müzesi’nin son durumunu merak edenler için söylemek istiyorum. Şuan proje aşamasındayız. Ereğli’de Organik Tarım Projesine başladık. Üç milyon metrekarelik arazi üzerine ekim ve dikim yapıldı. Bu sene sertifikalarımızı alıp devam edeceğiz. Fiziki anlamda önümüzdeki dört yılın sonunda Yukarıdaki kampüste öğrenci yaşam merkezi, spor salonu kompleksi ve peyzajı bitmiş bir kampüs haline geleceğiz. Hedefimiz budur. Türk Müziği Konservatuarı ortaokul ve lise açacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve bizim ortaklığımızda bu gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

Basın Buluşması, Rektör Zorlu’nun basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla sona erdi. •Gizem Başar