Lojistik sektöründe güven çok önemli

Lojistik sektöründe güven çok önemli
 Muhabir
260’ta fazla ülkeye firmaların kargolarını taşıdıklarını belirten ASL Uluslararası Nakliyat ve Lojistik İşletme Sahibi Gülsüm Sezen Yıldız, lojistik sektöründe güvenin önemine dikkat çekti.

Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu'nun geçiş koridoru üzerinde yer alan Türkiye, dünyanın en önemli lojistik üslerinden biri olabilecek konumda yer alıyor. Lojistik ve taşımacılık sektörünün ihracata katkısı da her geçen gün artıyor.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

2022 yılında yapılan 90,5 milyar dolarlık hizmet ihracatının 36,6 milyar dolarlık kısmının, lojistik ve taşımacılık hizmetleri sektöründe gerçekleştirildiğini ifade eden ASL Uluslararası Nakliyat ve Lojistik İşletme Sahibi Gülsüm Sezen Yıldız, “Bu oran, lojistik sektörünün ülke açısından önemini ortaya koyuyor. Gelecek dönemde bu miktarın daha da artırılarak 40 milyar dolar seviyelerine ulaştırılması hedefleniyor. Ülkemiz, stratejik konumu bakımından geniş çapta dış ticaret hacmine sahip birçok pazara erişim sunuyor. Türkiye'nin Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya kolay erişim imkanı sağlayan konumu, bölgedeki taşımacılık faaliyetleri için bir üs işlevi görmesini sağlıyor. Bizlerde bu sektörün Konya ayağında işlerimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HIZ, GÜVEN VE UZMANLIK ÇOK ÖNEMLİ

Lojistik ve taşımacılıkta en önemli hususun güven olduğunu belirten Yıldız, “Hava, deniz ve kara yolu ile müşterilerimizin kargolarını en güvenilir şekilde alıcılarına ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Bizim sektörümüzde hız, güven ve uzmanlık çok önemli. Özellikle işyerlerinin cihazları, parçaları, ürünleri her biri yüksek maliyetli. Firmalar değeri yüksek olan ürünlerini bizlere emanet ediyorlar. Ve duyduğumuz kadarıyla çok kötü manzaralar yaşanabiliyor. Gönderilen kargo ile ilgili olumsuz bir durum yaşandığında lojistik firmaları mesuliyet kabul etmiyor. Ama bizler iş yaptığımız ve kargosunu taşıdığımız hiçbir firmayı mağdur etmiyoruz. Yolda başına gelecek her türlü sorunun bedelini firmaya ödüyoruz. Eğer lojistik sektöründe değerimizi yükseltmek istiyorsak bence bu tüm firmalar bu şekilde yapmalı. Lojistikte insanı merkeze almak daima güncel ve dinamik kalmak ve teknolojiyi takip etmek gerekiyor” diye konuştu. •Buse Aşcı