Lodos balık fiyatlarını etkiledi!

Lodos balık fiyatlarını etkiledi!
 Muhabir
Kırmızı et fiyatlarındaki artık vatandaşları balığa yöneltti. Özellikle kış mevsimin vazgeçilmesi olan balık fiyatlarıyla lodos sebebiyle artan fiyatlarla cep yaktı.

Omega3 kaynağı balık insan sağlığı için en önemli besin kaynaklarından birisi. Balığı düzenli tüketmenin insan sağlığına olan katkıları saymakla bitmiyor. Balık mevsimin açılmasıyla sofralarımızda da balığa yer vermeye başladık. Peki balık fiyatları ne kadar, lodoslar fiyatları etkiliyor mu? Konya’da 24 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Yılmaz sizler için yanıtladı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bu yıl beklenen sezonun gerçekleşmediği belirten Ahmet Yılmaz, "Av sezonunun başladığı ilk dönemde özelikle hamsi ve istavritte bolluk yaşandı ancak son süreçte havaların sıcak seyretmesi, soğuk havalarda fırtınanın olması nedeniyle balıkta beklenen bolluk görülmedi bu durumun tezgahlara olumsuz yansıdı" dedi.

SEMT PAZARINDA BALIK FİYATLARI NE KADAR

Geçen haftaya göre fiyatların değiştiğini belirten Yılmaz, “Bugün en ucuz balık hamsi onun fiyatı da 100TL, istavrit 100TL, uskumru 120 TL, sardalya 100 TL, çipura 200 TL, levrek 200TL, torik 140 TL, alabalık 150 TL, sarı kanat istavrit 150 TL, kaya levreği Beyşehir sazanı 100 TL çinakop 300 TL, kefal 100 TL'den pazar tezgahlarında satılıyor” diye konuştu. -Buse Aşcı