Konya’ya Kar Geri Mi Geliyor! Meteoroloji Konyalıları Turuncu Kodla Uyardı!

Konya’ya Kar Geri Mi Geliyor! Meteoroloji Konyalıları Turuncu Kodla Uyardı!
Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Tahminlere göre haftanın ilk gününde Konya’yı karla karışık yağmur etkisi altına alacak. Meteoroloji Konya için turuncu kod uyarısı verdi!

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Tahminlere göre haftanın ilk gününde Konya’yı karla karışık yağmur etkisi altına alacak. Hava durumuna göre. Mart 13-14 günleri boyunca yağışlar devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun büyük bölümünü "turuncu" ve "sarı" kodla uyardı. Ankara, İstanbul ve Konya'nın da aralarında olduğu 30 kentte bugün kuvvetli yağış, 27 ilde de fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 33 ilde 'sarı', 24 ilde 'turuncu' yayınlayarak fırtına uyarısında bulundu.

Fırtına ve kuvvetli yağışın gün boyu etkili olması bekleniyor

Turuncu kodla uyarılan iller: Aksaray (fırtına), Antalya (kuvvetli yağış), Balıkesir (gök gürültülü sağanak), Bayburt (fırtına), Burdur (kuvvetli yağış), Çanakkale (gök gürültülü sağanak), Erzurum (fırtına), Giresun (fırtına), Gümüşhane (fırtına), Isparta (kuvvetli yağış), İzmir (gök gürültülü sağanak), Karaman (fırtına), Kayseri (fırtına), Kırşehir (fırtına), Kırıkkale (fırtına), KONYA (FIRTINA), Nevşehir (fırtına), Niğde (fırtına), Ordu (fırtına), Rize (fırtına), Sivas (fırtına), Tokat (fırtına), Trabzon (fırtına), Yozgat (fırtına).

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Konya’da kuraklık alarmı verilirken yeni haftada havanın nasıl olacağı merakla bekleniliyor. Peki, bu beklenen yağışlar devam edecek mi?

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Tahminlere göre yeni haftaya kar yağışı ile başlanacağı bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'nın merkez ve ilçelerinde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak: