Konyalıların Göz Bebeği Sille'de Neler Oluyor? Başkanlar Bir Araya Geldi...

Konyalıların Göz Bebeği Sille'de Neler Oluyor? Başkanlar Bir Araya Geldi...
Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “2. Uluslararası Sille Sempozyumu ve Sergisi” açılış töreni Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı, "Sille sadece Konya'nın değil Türkiye'nin en önemli destinasyon merkezlerinden biri haline gelecek" dedi.

'SİLLE TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ DESTİNASYON MERKEZİ OLACAK'
Sille'nin Türkiye için önemli bir destinasyon merkezi olacağının altını çizen Başkan Pekyatırmacı, "Konya'nın merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta Türkiye'nin kültürel mirasının ender ve önemli bir parçası bulunuyor Sille... Tarihin eski dönemlerinden Osmanlı dönemine kadar tarihi camiler, kiliseler, köprüleri ve bölgeye özgü tarihi evleri ile adeta açık hava müzesine kültür ve doğa uyumunu biraz daha arttırmak amacıyla Selçuklu Belediyesi olarak “2. Uluslararası Sille Sempozyumu ve Sergisi"ni gerçekleştiriyoruz.
Sille sadece Konya'nın değil Türkiye'nin en önemli destinasyon merkezlerinden biri haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi