Konyalıların en uğrak mekânı! Günde 10 bin simit satılıyor!

Konyalıların en uğrak mekânı! Günde 10 bin simit satılıyor!
 Muhabir
Konya’nın 2000 yıllık Tarihi Bedesten Çarşısı’nda hizmet veren Cesim Usta Simit Dünyası 6 yıldır Konyalıların en uğrak mekanlarından biri oldu. Günün her saatinde sıcak simit ve poğaça imkânı sunan Cesim Usta Simit Dünyası günde 10 bine yakın simit...

Konya’nın 2000 yıllık Tarihi Bedesten Çarşısı’nda hizmet veren Cesim Usta Simit Dünyası 6 yıldır Konyalıların en uğrak mekanlarından biri oldu. Günün her saatinde sıcak simit ve poğaça imkânı sunan Cesim Usta Simit Dünyası günde 10 bine yakın simit satıyor!

Cesim Usta Simit Dünyası çalışanlarından Hatice Anak, “Abim Cesim Anak bu işletmenin sahibi bende boş günlerimde gelip diğer abim Âdem Anak ile işletmeciliğini yapıyorum. Bu çarşıda işletmecilik yapmanın en güzel yanı çarşıdaki diğer esnaflarla aile gibi birlik içerisinde çalışıyoruz. Çarşı kapanana kadar simit üretmeye ve satmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇOK ÇEŞİTLİ UYGUN FİYATLI

Çok fazla ürün çeşitlerinin olduğunu söyleyen Anak, “Şu an Konya'nın en uygun yerlerinden biriyiz. Burada simit çeşitleri, poğaça çeşitlerinden peynirli, patatesli, çikolatalı, yağlı, kaşarlı, sebzeli, kendimize özel kaşarlı küflü peynirli, zeytinli, peynirli çeşitlerimiz var. Milföy dediğimiz yine kendimizin ürettiği Konya'da başka yerde olmayan çeşitlerimiz bulunuyor. Bunların dışında tatlı çeşitlerimizde oldukça fazla İzmir bombası, elmalı kurabiye, turta, ekler, donut çeşitlerimiz var” dedi.

CESİM USTA KENDİ YAPIYOR

Satılan unlu mamullerin hepsinin imalatının kendilerine ait olduğunu belirten Anak, “Bunların hepsini abim imalathanede kendisi yapıp buraya getiriyor. Biz burada sadece pişirmesini yapıyoruz taze taze sıcak servis yapıyoruz insanlara en çok sevdikleri yönü de bu yani Konya'nın bir öbür ucundan buraya gelmelerinin sebebi sıcak sıcak servis etmemiz. Ürünlerimizin fiyatlarının uygun olmasının sebebi de hepsini kendimizin imal etmesinden kaynaklı başka bir firmadan almış olsaydık bu kadar uygun olmazdı. Şu an için 9 tereyağlı simit 10 TL, kara simit ve çıtır simit 9 TL, poğaça çeşitlerimiz de 10-15 arasında değişiyor, tatlılarımızda 15-20 TL arasında değişiyor” diye açıkladı.

GÜNDE 10 BİNE YAKIN SİMİT SATIYORUZ

Günlük simit satışlarının en az 5 bin olduğunu söyleyen Hatice Anak, “Müşterilerimizin bize yaptığı dönüşlerin çoğunluğu simiti sıcak bir şekilde bulup yiyebiliyoruz. Diğer pastanelerde öğleden sonra simit kalmıyor ama burada günün her saatinde sıcak simit bulmak büyük. Buraya gelene kadar yol üzerinde de aynı şekilde ismini duyurmuş olan simitçiler var ama bizim en büyük özelliklerimizden biri hem burada hem içeride hem dışarı da oturma yerimiz var hem servisi kendiniz yapıyoruz self servis değil. Müşteriye memnuniyetini bizim için çok önemli en uygun şekilde simitleri satmaya çalışıyoruz. Sabah saat 5.30 gibi dükkânı açıyoruz çünkü Kapı Cami’nin karşısındayız sabah namazından çıkanlara hazır olsun diye erkenden açıyoruz akşam da çarşının kapanmasına göre 7 gibi kapatıyoruz” ifadelerini kullandı. -Buse Aşcı