Konyalı vinç firması Hatay’da konteyner kent kuruyor

Konyalı vinç firması Hatay’da konteyner kent kuruyor
Konya’da gezer tavan vinçleri üretimi gerçekleştiren Arnikon Crane Company, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından üretim hattının yüzde 50’lik kısmını durdurdu ve depremzedeler için konteyner üretmeye başladı.

Konya’da gezer tavan vinçleri üretimi gerçekleştiren Arnikon Crane Company, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından üretim hattının yüzde 50’lik kısmını durdurdu ve depremzedeler için konteyner üretmeye başladı. Konyalı firma depremin en çok vurduğu illerin başında gelen Hatay’da konteyner kent kuruyor.

"İlk anda 9 personelimiz bölgeye gönderdik"

Arnikon Crane Company Firma Ortağı Mustafa Sami Avcılar, Konya’nın Sesi’ne verdiği bilgilerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler için hemen reaksiyon aldıklarını ve gönüllülük esasına uygun olarak hemen yardım faaliyetlerine başladıklarını ifade etti. Arıkan; “Bilindiği üzere 6 Şubat pazartesi sabahına depremle uyandık. Sabah fabrikamızda hızlıca toplantı yaptık. Deprem ile ilgili ne yapabiliriz, elimizden ne gelir kısmını değerlendirdik. Öncelikli olarak arama kurtarma ekibine destek olması amacıyla 9 adet teknik personelimizi bölgeye gönderdik. Bu ekibin içinde demirci, kaynakçı, elektrikçi arkadaşlarımız vardı. Bu personelimiz yanlarına orada kullanabilecekleri teknik ekipmanlarını da aldılar. Demir kesme makinesi, hilti gibi. 9 personelimiz tamamen bölgeye gönüllülük esasında gittiler” ifadelerini kullandı.

Yardım tırımızı yola çıkardık

Bölgeye yardım tırı gönderdiklerini de ifade eden Avcılar; “Hem yönetim kurulumuz hem de firma çalışanlarımız olarak herkes elinden geldiğince yardım malzemesi için bütçe ayırdı. Kıyafet, dayanıklı gıda maddeleri, sağlık malzemesi, battaniye gibi yardım malzemelerini topladık. Bölgeye yardım tırı göndererek desteklerimize devam ettik” dedi.

Hedefimiz 100 konteyner göndermek

Bölgede ciddi anlamda barınma ihtiyacı olduğu yönünde bilgi aldıklarını söyleyen Avcılar; “Bölgeye giden ekibin bizlere dönüş yaptı ve bölgede çadır, konteyner ihtiyacının olduğunu söyledi. Bizlerin asıl işi gezer tavan vinçleri üretmek. Üretim hattımızın yüzde 50’lik kısmını hemen konteyner üretim hattına dönüştürdük ve konteyner yapmaya başladık. Vinç üretimi devam ediyor ancak biraz yavaşladı. Konya’da birkaç tane hayırsever firma ile organize olduk. Yardımsever firmalarımız panel, profil ve çelik verdiler. Mekpan Panel ve Güneydere Çelik’e de teşekkür ediyorum. Bizlerde işçilik ve montaj desteği verdik. Hedefimiz 100 konteyner yapıp bölgeye göndermek istiyoruz. Şu anda bölgeye 45 adet gönderdik” açıklamalarını yaptı.

Hatay’da konteyner kenti kuruyoruz

Hatay’da bu şekilde konteyner kenti kurduklarını ifade eden Avcılar; “Konteynerların içine yine yardım malzemeleri göndermeye devam ettik. Orada depremzedelerin hayatı ihtiyaçlarını da ekledik ve bölgeye göndermeye başladık. AFAD ve Valilik koordinesinde bu konteynerların Hatay’da kurulumunu yapıyoruz. Günlük 6 adet sevk ediyoruz. Ekiplerimiz orada bu konteynerları karşılıyor. Bunu tamamen gönüllülük esası çerçevesinde yapıyoruz. Yardımcı olanlar elbette oluyor” ifadelerini kullandı.