Konyalı çiftçilerden fareler için enteresan yöntem!

Konyalı çiftçilerden fareler için enteresan yöntem!
 Muhabir
Tahıl Ambarı Konya’da çiftçiler günlerdir tarla fareleri ve köstebeklerle ile mücadele ediyor. Denedikleri yöntemlerle fare ve köstebeklerden kurtulmak için çabalayan çiftçiler bir an önce yağışların gelmesini bekliyor

Konya Ovası’nda beklenen yağışların bir türlü gelmemesi ve mevsimin ılıman geçmesi kuraklık tedirginliğinin yanı sıra başka sorunları da beraberinde getirdi.

Normal seyrinin dışında gelişen hava şartlarının özellikle hububat tarlalarında tarla farelerini ve köstebekleri artırdığını ifade eden çiftçiler denedikleri türlü yöntemlerle bu durumdan kurtulmaya çalışıyor.

Geçmişte Karapınar ve Karatay’da da uygulanan tarla kenarına yırtıcı kuşların konabileceği direklerin konmasının çözüm olmasını umut eden çiftçiler tarlalarına bu direklerden yaptırıyor.

YÜZDE 90 BAŞARILI OLDU

Bu durumun rekolte kaybına yol açacağını söyleyen çiftçiler son olarak yeni bir yönteme daha başvurdu.

Mini Sisleme Makinası olarak bilinen bir makine ile toprağa ilaç verdiklerini ifade eden çiftçiler cihazı şöyle anlattı: “Cihaz, piknik tüpüne bağlanıyor ve gaz ısıtıp buharlaştırırken içine ilave zararlılar için ilaç katıyoruz. Eskilerimizin körükle mücadelesinden esinlendik. Yüzde 90 başarılı gibi duruyor. Tam sonuçları önümüzdeki günlerde görmeyi bekliyoruz.”

İŞTE O YÖNTEMDEN GÖRÜNTÜLER:

•Buse Aşçı