Konya’dan Eczacılıkta Ara Eleman Sorununa Çare!

Konya’dan Eczacılıkta Ara Eleman Sorununa Çare!
 İnternet Editörü
Eczacılık sektöründe ara eleman sıkıntısı günden güne artış gösteriyor. Konya Eczacı Odası ara eleman sorununu çözmek amacı ile geçtiğimiz yıllarda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının istihdamına yönelik..

Eczacılık sektöründe ara eleman sıkıntısı günden güne artış gösteriyor. Konya Eczacı Odası ara eleman sorununu çözmek amacı ile geçtiğimiz yıllarda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının istihdamına yönelik eczacı kalfası yetiştirme programı düzenledi. Bu yıl bir yenisini daha ekleyerek Selçuk Üniversitesi iş birliğinde eczacı kalfası yetiştirme programı hazırlandı.

Gerçekleştirilen programlar sayesinde eczacılık mesleğinde yaşanan ara eleman sıkıntısına çözüm bulunması hedefleniyor. Konuya ilişkin gazetemize özel konuşan Konya Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Hakan Koru, “Teknik bilgi ve beceri isteyen işlerden biri olan eczacılık sektöründe de diğer meslek dallarında olduğu gibi ara eleman yetersizliği yaşandığını ve bu sorunu çözmek için harekete geçmek istedik. Geçtiğimiz 2022 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının istihdamına yönelik eczacı kalfası yetiştirme programı düzenlemiştik. Bu projeden çok güzel geri dönüşler aldık. Bu vesile ile Selçuk Üniversitemiz ile de aynı projeyi gerçekleştirmek için protokol imzaladık” dedi.

ECZACILIKTA ARA ELEMAN SIKINTISI

DÖNEMİNE SON!

Geçtiğimiz yıllarda Necmettin Erbakan Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın ardından bu yıl da Selçuk Üniversitesi ile bir anlaşma yaptıklarını ifade eden Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Hakan Koru, “Teknik bilgi ve beceri isteyen işlerden biri olan eczacılık sektöründe de diğer meslek dallarında olduğu gibi ara eleman yetersizliği yaşandığını ve bu sorunu çözmek için harekete geçmek istedik. Geçtiğimiz 2022 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte lise ve iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının istihdamına yönelik eczacı kalfası yetiştirme programı düzenlemiştik. Bu projeden çok güzel geri dönüşler aldık. Bu vesile ile Selçuk Üniversitemiz ile de aynı projeyi gerçekleştirmek için protokol imzaladık. Bütün sektörlerde yaşandığı gibi bizim mesleğimizde de ara eleman sorunu yaşanıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi ile yapılan anlaşmanın ardından bir yenisini Selçuk Üniversitesi ile ekleyerek projemize ve eczacılık sektörüne katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu protokol gereğince istihdamı artırmak üzere lise mezunu, iki yıllık yüksekokul mezunlarını kurslarımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi