Konya'daki Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? Hibrit eğitim nedir? İşte detaylar...

Konya'daki Üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? Hibrit eğitim nedir? İşte detaylar...
Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda birçok binada yıkımlar ve hasarlar meydana geldi. Bu sebeple depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirileceği açıklandı. Alınan kararla Türkiye genelinde tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Peki Konya'da...

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda birçok binada yıkımlar ve hasarlar meydana geldi. Bu sebeple depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirileceği açıklandı. Alınan kararla Türkiye genelinde tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Bu konuda ilk adımı Boğaziçi Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi attı. İki üniversitede hibrit eğitime geçtiğini açıkladı. Peki Konya'daki üniversiteler hibrit eğitime geçecek mi? İşte detaylar...

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

HANGİ ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİME GEÇTİ?

Depremlerden sonra alınan kararla Türkiye genelinde tüm üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Bu konuda ilk adımı Boğaziçi Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi attı. Okuldaki akademisyen, öğrenci ve personele gönderilen bilgi notunda, bahar dönemi derslerinin 20 Şubat 2023'te başlayacağı ve isteyen öğrencilerin uzaktan eğitim almak yerine derslere sınıfa gelerek katılabileceğini ifade etti.

KONYA'DAKİ ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİME GEÇECEK Mİ?

Deprem sonrası üniversiteler eğitime nasıl devam edecekleri hakkında açıklamlar yapmaya başlarken şu an Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi bu konu ile ilgili bir açıklama yapmamıştır. Yapıldığı takdirde sitemizde yayımlanacaktır.