Konya'daki O Hocadan Miraç Gecesine Özel ...

Konya'daki O Hocadan Miraç Gecesine Özel ...
Konya’da bulunan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, Miraç Gecesine özel yaptığı programda Miraç'ın önemine değindi.

Miraç gecesinin ‘Mirac aklın bittiği, imanın başladığı yerdir’ olarak nitelendiren Prof. Dr. Orhan Çeker, “Miraç gecesi muazzam bir olaydır. Aklın izah edebileceği ve aklın alabileceği bir olay değildir. Miraca yükseliş aklı aşan bir olaydır. Ancak Peygamber Efendimize (s.a.v) bu durumu anlattı ve bizde artık kabul ettik. Miraç gecesinde yaşanılan olaylar hakkında 45 kadar sahabeden rivayet gelmektedir. Dolayısıyla Miraç olayını inkar eden kişi fasıktır, günahkardır hatta arka planda Peygamberim Efendimiz’e (s.a.v) reddetme fikri yatıyorsa insani küfre götürür” ifadelerini kullandı.

MİRAÇ OLAYINI İNKAR EDEN FASIKTIR!

Miraç Gecesi’ne özel konuşan Prof. Dr. Orhan Çeker, “Miraç gecesi muazzam bir olaydır. Aklın izah edebileceği ve aklın alabileceği bir olay değildir. Miraca yükseliş aklı aşan bir olaydır. Ancak Peygamber Efendimize (s.a.v) bu durumu anlattı ve bizde artık kabul ettik. Miraç gecesinde yaşanılan olaylar hakkında 45 kadar sahabeden rivayet gelmektedir. Dolayısıyla Miraç olayını inkar eden kişi fasıktır, günahkardır hatta arka planda Peygamberim Efendimiz’e (s.a.v) reddetme fikri yatıyorsa insani küfre götürür. Özellikle Miraç gecesi nasıl gerçekleşmiştir nasıl olmuştur diye sorulacak olursa. Peygamberimiz hicretten bir buçuk yıl kadar önce bir gece yarısı Ümmühani’nin evindeyken ve Ümmühani’nin evi şu anda Kabe’nin güneyinde bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz buradayken Cebrail geldi. Allah’ın emri üzerine önce Kudüse gideceklerini sonrasında Allah’ın huzuruna çıkacağını söylemiştir. Kitaplarımızdan edindiğimiz bilgilere göre Peygamberimizin bu yolculuğa çıkması için öncelikle bedenen bir hazırlık süreci ameliyat süreci geçirmiştir. Verilen Burak’a binip Beyt-ül-Makdis’e Peygamberimiz geldi. Onu, önceki peygamberlerin bağladığı halkaya bağladı, sonra Mescid’e girip orada iki rekât namaz kılıp çıktı. Mekke’den Kudüs’e kadar yaklaşık iki bin kilometre kadar mesafeyi Burak’ adlı bineğe binip gitti” ifadelerini kullandı.

O GECE NELER YAŞANDI?

Peygamberimizin Miraç gecesi neler yaşadığına değinen Çeker, “Peygamberimizin anlatımına göre, ”Burak’a binip Beyt-ül-Makdis’e geldim. Onu, önceki peygamberlerin bağladığı halkaya bağladım, sonra Mescid’e girip orada iki rekât namaz kılıp çıktım. Cebrail bir kap şarap, bir kap da süt getirdi. Ben sütü seçtim. Cebrail, (Yaratılışa uygun olanı seçtin) dedi. Sonra bizi birinci semaya çıkardı. Gök kapısında, (Sen kimsin?) diye bir ses geldi. (Ben Cebrail’im) dedi. (Yanındaki kim?) dendi. (Muhammed aleyhisselam) dedi. (O, peygamber olarak gönderildi mi?) dendi. Cebrail, (Evet) dedi. Gök kapısı açıldı. Hazret-i Âdem’le karşılaştım. Bana merhaba diyerek hayır dua etti. 2. semaya çıktık. Yine orada da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Burada iki teyze oğlu İsa ve Yahya ile karşılaştım. Onlar da bana, merhaba diyerek dua ettiler. 3. semaya çıktık. Bu kapıda da aynı konuşmalar geçti. Göğün kapısı açıldı. Orada Hazret-i Yusuf’u gördüm. O da dua etti. 4. semaya çıktık. Aynı konuşmalar oldu. Kapı açıldı. Hazret-i İdris’i gördüm. O da dua etti. 5. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti. Kapı açıldı. Hazret-i Harun’u gördüm. O da dua etti. 6. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar oldu ve kapı açıldı. Hazret-i Musa’yı gördüm. Merhaba diyerek dua etti. 7. semaya çıktık. Yine aynı konuşmalar geçti ve kapı açıldı. Arkasını Beyt-ül-Mamur’a dayamış Hazret-i İbrahim’i gördüm. O da dua etti. Beyt-ül-Mamur’u gördüm. Sonra Cebrail beni Sidret-ül-Münteha’ya götürdü. Allah, günde elli vakit namazı farz kıldı. Musa’nın yanına gelip anlattım. (Rabbinden azaltmasını iste! Ümmetin buna güç yetiremez. Tecrübem var.) dedi. Birkaç defa Rabbimle görüşmeye devam ettim. Nihayet Rabbim, (Beş vakit namazı farz kıldım. Her vakit için on sevab vardır. Böylece elli vakit namaz olur) buyurdu” dedi.