Konya'daki Bu Evin Kirası Dudak Uçuklattı! Üç Haneyi Gördü...

Konya'daki Bu Evin Kirası Dudak Uçuklattı! Üç Haneyi Gördü...
 Muhabir
Ülke tarihinin en büyük konut krizini yaşayan Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış günden güne artıyor. Konya’da lüks sitelerdeki dairelerin aylık kirası da artık 100 bin liraya ulaşmış durumda. İşte o daire…

İstanbul'da çoğunluğu deniz gören lüks sitelerde kira fiyatlarının üç haneli rakamlara ulaştığını görmeye alışmışken durum Konya’da da kendisini gösterdi. Konya’ da 4+2’lik kiralık daire fiyatı da 100 Bin Lirayı gördü.

Kira arayışında olan kullanıcılar sitede yayınlanan ilana ‘İnternet üzerinden kiraya verilen ilanlarda yüksek ev kiraları dudak uçuklatıyor. Harabe konumdaki evler için bile 10 bin liradan başlayan kira fiyatları istenirken şimdilerde ise lüx ev fiyatları üç haneli rakamları buldu. Bu devirde kiracı olmak epey zor. 100 Bin Lira vererek kirada oturacak kişinin maddi durumu gerçekten çok yüksek olması gerekiyor’ ifadelerini kullandılar.

İnternet sitesinde yer alan ilan için yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi;

“Gece şehrin büyülü ışıltısını izleyebileceğiniz Konya’yı kucaklayan manzarasıyla her anı huzur bulacağınız Konya’nın eşsiz projesinde sizde yerinizi alın. Projede tanınmış saygın iş insanları futbol camiası, birçok yöneticilere ev sahipliği yapmaktadır.

118.000m2 alana kurulu %80 sosyal kullanım alanına ayrılmış bir başyapıt.

Dairemiz 4+2 olup 400 m2 kullanım alanı sahiptir.

Projenin ve dairenin genel özellikleri.

Ticari alanlar, çocuk oyun parkı, sosyal tesisler

Hanımlar ve beyler olmak üzere ayrı ayrı yüzme havuzları ve sauna hamam, fitnes salonları

Kapalı ve açık otoparklar elektrikli araçlar için şarj istasyonları yapılmış kullanıma başlamıştır

Her bir daire için 4 araçlık kapalı otopark hakkı mevcut

Güvenlik ve temizlik hizmetleri

Smart home akıllı ev sistemiyle telefon ya da tabletinizden bütün evinizi kontrol edebilirsiniz

3.20 tavan yüksekliğine sahip

merkezi ısınma sistemi

9’lu Miele marka lüx ankastre takılmıştır

Çamaşır odası, çamaşır makine, çamaşır kurutma makinesi buzdolabı bulaşık makinesi profosyonel kahve makinesine kadar her şey düşünülmüş ve hazırdır. Daha sayamayacağımız birçok özelliği mevcuttur.

5 adet klima takılmış kullanıma hazırdır.

Ortak giderler kooperatife ait ticari alanların ve ges projesinden elde edilecek gelirlerle karşılanacaktır. Yani bu konutlarda oturacak sakinlerin aidat güvenlik ve temizlik gibi bir ödemeleri olmayacaktır.

Eve yatırım yapmak yerine eve ait fonu iş hayatında değerlendirmek isteyenlere iyi bir altarnetif olacaktır. Daha detaylı görüşmek için ofisimize bekleriz.”•Büşra Gültaş

Kaynak:Konya'nın Sesi