Konya’da Zafer’in Tahtı Sallanacak! Gençler Yeni Meydan Geliyor!

Konya’da Zafer’in Tahtı Sallanacak! Gençler Yeni Meydan Geliyor!
 Muhabir
Konya’da gençlerin en çok bulunduğu yerlerin başında olan Zafer Meydanı’na rakip geliyor. İşte yeni meydandan son detaylar…

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonuna 2023 yılında başlanan meydanda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Darü’l Mülk projesi kapsamında hazırlanan yeni meydanın restoranları ve kafeleriyle gençlerin yeni lokasyonu olması bekleniyor.

YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK

Yaz aylarında tamamlanacak proje hakkında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kılıçarslan Meydanı’ndaki beyaz evlerin bulunduğu bölümde restoran, kafe ve müzelerle dolu cıvıl cıvıl bir alan inşa ettiklerini belirtti.

GECE GÜNDÜZ CANLI BİR MEYDAN OLACAK

Başkan Altay, “Darü’l-Mülk Projemiz kapsamında, Kılıçarslan Meydanı’nda 13 evin restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz.

Tamamlandığında şehrin merkezinde özellikle ticari alanların, kafelerin olacağı, 24 saat yaşayan bir alan oluşturmayı planlıyoruz. Aynı yerde Konya Velespit Müzesi adı altında bir bisiklet müzesi inşa ediyoruz.

Burası insanların gece gündüz rahatlıkla vakit geçirebilecekleri bir yer olacak.

201 milyon lira bedelle hayata geçecek restorasyon çalışmamız ve Velespit Müzemizi şehrimize kazandırmak için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı. •Büşra Gültaş