Konya’da Okul Servislerine Gelen Zamlar Velileri İsyan Ettirdi!

Konya’da Okul Servislerine Gelen Zamlar Velileri İsyan Ettirdi!
 İnternet Editörü
Konya’da okul servis ücretleri tarifesi açıklandı. En kısa mesafe olan 0-3 km arası ücreti 11 bin 880 lira en uzun mesafe 0-20 km arası ücreti ise 16 bin 200 lira olarak açıklandı. Yeni tarife velileri isyan ettirdi. Alternatif arayan veliler taksi ve...

Konya’da okul servis ücretleri tarifesi açıklandı. En kısa mesafe olan 0-3 km arası ücreti 11 bin 880 lira en uzun mesafe 0-20 km arası ücreti ise 16 bin 200 lira olarak açıklandı. Yeni tarife velileri isyan ettirdi. Alternatif arayan veliler taksi ve korsan servislerle anlaşıyor.

Yeni yılda asgari ücrete yapılan zam sonrası servis ücretlerine de yansıdı. Velileri yapılan zamlara isyan etti. Peş peşe gelen zamlardan sonra servis ücretleri neredeyse normal ücretlerin iki katına çıktı. Alternatif arayan veliler, taksi ve korsan servislerle anlaşıyor. Gazetemize özel konuşan veliler servis zamları ile ilgili yaptıkları açıklamalarda ücretlerin fazla olması sebebi ile çocuklarını servislerden alacaklarını ifade ettiler.

‘VELİLER ZOR DURUMDA’

Yaşanan ücret artışının velileri zor duruma soktuğunu ifade eden Veli Meltem Metin, “Servis ücretlerine yapılan zamlar sebebi ile çocuğumuzu servisten almak durumunda kalacağız. Bu zam oranı tabi ki belli nedenlere bağlandı özellikle akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ve asgari ücrete yapılan zamlar. Bir noktada haklılık payı mevcut. Lakin çocuğunu servisle okula göndermeyi planlayan bir aile en kısa mesafeli okul için servis ücreti olarak yaklaşık 11 bin 880 lira ödeyecek. Bu özellikle dar gelirli bir aile için gerçekten ödenmesi zor bir rakam” şeklinde konuştu.

‘VELİ KORSAN SERVİSLERE YÖNELİYOR’

Fahiş fiyatları ödemek istemeyen veliler, alternatif arayışlara yöneldiğinin altını çizen Veli Fatmanur Çolak, “Yapılan zamlar sebebi ile birçok veli çocuklarını servislerden alma düşüncesine girdi. Bunun yanı sıra birçok veli alternatif yollar arayışına girerek korsan servise yöneldi. Çocuklarımız korsan servislerde risk altındayken resmi servislerde de ücretler çok yüksek. İki tarafta insanın gözünü korkutuyor diyebilirim. Kimi veliler aralarında anlaşıp tur hizmeti veren bireysel minibüslerle anlaşılıyor. Kimi veliler ise korsan minibüs ve taksilerle bu sorunu çözmek istiyor" açıklamalarında bulundu.

‘TAKSİ ÜCRETLERİ SERVİSLERDEN UCUZ’

Çocuklarını servisten alacağını ifade eden Veli Nebahat Kalkan, “Devlet okulları için en kısa mesafe eğitim sezonunda (0 - 3 km.’ye kadar) 11 bin 880 TL olurken en uzun mesafe (0 - 20 km.’ye kadar) 16 bin 200 TL olarak belirlendiğini açıklandı. Fakat fiyatları aşırı yüksek buluyorum. Bu sebeple çocuklarımı servisten alarak kendi imkanlarım ile götüreceğim. Taksi fiyatları bile daha uyguna geldiğini düşünüyorum” dedi.

Konya’da Okul Servis Ücretleri Ne Kadar?

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya'daki okul servis ücretlerinde düzenleme yapıldığını açıkladı. Başkan Karabacak, en kısa mesafe eğitim sezonunda (0 - 3 km.’ye kadar) 11 bin 880 TL olurken en uzun mesafe (0 - 20 km.’ye kadar) 16 bin 200 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, “2023-2024 eğitim-öğretim döneminde taşıma ücretleri geçen zaman aralığındaki yeniden değerleme oranları, personel ücretleri, enflasyon ve motorin fiyatlarındaki artış rakamları dikkate alınarak 0 - 3 km.’ye kadar 11 bin 880 TL, 0- 6 km.’ye kadar 13 bin 500 TL, 0 - 12 km.’ye kadar 15 bin 120 TL, 0 - 20 km’ye kadar 16 bin 200 TL olarak belirlenmiştir. Rehber personel bulundurulması zorunlu ilkokul ve ortaokul servis araçlarında taşıma ücretlerine ek olarak öğrenci başı yıllık rehber personel ücreti ise 3 bin 480 TL olarak düzenlenmiştir.”

Kaynak:Konya'nın Sesi