Konya’da Neler Oluyor! 2020’ye geri mi dönüyoruz?

Konya’da Neler Oluyor! 2020’ye geri mi dönüyoruz?
 Muhabir
Konya Aile Sağlığı Merkezlerinde yer alan uyarı tabelası vatandaşları tedirgin ediyor. Tabelayı gören ‘Neler Oluyor’ diye tepki gösteriyor. İşte o uyarı…

Soğuk havaların gelmesiyle baş gösteren enfeksiyon hastalıkları sebebiyle sağlık ocaklarında ve hastanelerde şikayetler artıyor. Buna bağlı olarak vatandaşlar acil servislerde ve polikliniklerde yoğunluk oluşturuyor.

TOKALAŞMIYORUZ!

Konya Selçuklu’da 05 Nolu Aydınlıkevler Aile Sağlığı Merkezinde yer alan uyarı 2020 yılını hatırlatıyor. Tabelada yazan ‘Halk sağlığı için bir süre tokalaşmıyoruz’ ibaresi dikkat çekiyor. Ayrıca ‘Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun” uyarısı vatandaşları tedirgin ediyor.

Dünya Sağlık örgütü(DSÖ)’nün son günlerde yaptığı ‘X hastalığı’ açıklamaları gündemdeyken Konya Aile Sağlığı Merkezinde bulunan bu tabela akıllara ‘2020 yılına geri mi dönüyoruz?’ sorusunu getiriyor.

OKULLARDA SALGIN ÇOK YAYGIN

Sağlık ocağına kızının tedavisi için gelen Rabia Alkan, “Okullarda salgın hastalıkları çok yaygın hale geldi. Çocuklarımızı sağlam teslim ediyoruz hasta olmuş bir şekilde geri alıyoruz. Sömestr tatili boyunca evde olacağız iyileşecekler okul başlayınca tekrar hastalık döngüsü başlayacak. Kızım hasta olunca doktora gözükelim dedik geldiğimizde bu tabelayla karşılaştık. Neler oluyor dedik. İnşallah kışı sağ salim atlatırız” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ