Konya’da Afrika Rüzgârı!

Konya’da Afrika Rüzgârı!
 Muhabir
Afrika örgüsü, yüzyıllardır Afrika kültürünün bir parçası olarak var olan ve son yıllarda dünya genelinde moda dünyasında büyük bir etki yaratan güzel bir saç stili ve sanat. Konya’da 3 sene önce açılan İlay Hair stüdyo yaptıkları saç modelleri ile...

Afrika örgüsü, yüzyıllardır Afrika kültürünün bir parçası olarak var olan ve son yıllarda dünya genelinde moda dünyasında büyük bir etki yaratan güzel bir saç stili ve sanat. Konya’da 3 sene önce açılan İlay Hair stüdyo yaptıkları saç modelleri ile Konyalıların ilgi odağı oldu.
Günümüzde popülerliği her geçen gün artan Afrika örgüsü, kadınlar ve erkeklerin son zamanlarda severek kullandığı bir saç model haline geldi. Konya’nın ilk Afrika örgüsü ve Afro Dalgası yapan yer olan İlay Hair Stüdyo Sahibi İlayda Doğru Afrika örgüsü ve Afro Dalgası ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Saç modellerini yaparken saça zarar vermediklerini söyleyen İlayda Doğru, “Afrikalı 5-6 tane çalışanım var. Her iki işlemini de kendimde yapabiliyorum ama bu işi özel bir şey yetenekleri oldukları için onlarla birlikte çalışıyoruz. Afrika örgüsünü yaparken ince tutamlar halinde istedikleri renkte ve uzunlukta ek saçlar ekleniyor, ince ince tutamlar halinde örülüyor. Afro dalgasında saçlar minik balık sırtı modeli seklinde 8-10 adet arasında arkaya doğru bitişik bir şekilde örülüyor. Daha sonra istedikleri renk ve uzunlukta ek dalgalı saçlar bir kimyasal ya da ısıl işlem olmadan tığ yardımı ile takılıyor. Afro dalgası ve Afrika örgüsünde herhangi bir kimyasal ya da ısıl işlem kullanmıyoruz tamamen örgü tekniği ile saçlar ekleniyor dolayısıyla saça herhangi bir zarar söz konusu değil. Aksine açıcıdan veya ısıdan dolayı yıpranmış saçlarda saçların beslenmesine fırsat sunuluyor çünkü bunların kullanım süresi saçın uzaması ve bakımına bağlı olarak 3 ay oluyor ve o zaman diliminde saçınıza boya ve kimyasal ve ısıl işlem değdirmediğiniz için saç o esnada saçlar besleniyor 3 ay dolduğunda ya da çıkarmak istediklerinde biz burada çıkarıyoruz isteyenler kendisi de çıkarabiliyor. Herhangi bir kopma söz konusu olmadığı için kendileri de kolaylıkla yapabilirler.” dedi.

YIPRANMIŞ SAÇI OLAN TERCİH EDİYOR
Afrika örgüsünü ve Afro dalgasını tercih edenlerin ortak özelliğinin yıpranmış saç olduğunu belirten Doğru, “Genellikle saçı yıprananlar, saçını hor kullananlar ve aniden bir bunalımla kısa kestirenler çözümü burada buluyor çünkü saçı artık zaten yıpranmış bir boya değdiremez, perma yaptıramaz, çok kısa kestirmek istemiyorlar bide diğer seçenekler çok daha pahalı geliyor. Uygun fiyatlı, güzel, kullanışlı ve saça bir zararı olmadığı için olduğu için bizi tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

YAPIMI EN AZ 6 SAAT SÜRÜYOR
İstenilen modele göre sürenin değiştiğini açıklayan İlayda Doğru, “İsteğinden uzunluk ve inciliğe göre yapımının süresi değişiyor. Afrika örgüsünde de Afro dalgası işleminde de müşteriler minimum 5-6 saatlerini bizle geçiriyorlar. Bir kere yaptıran müşterilerimiz bir kere daha mutlaka geliyorlar. Yapımı uzun sürüyor ama 1 günde yaptırdıkları saç onları 3 ay idare ediyor. Diğer işlemlere göre fiyatlarımızda oldukça uygun. Afrika örgüsü ortalama olarak 2.500 TL ile 3.500 TL arasında değişiyor, Afro dalgasında da yine 2.500-2.800 TL arası değişiyor” ifadelerini kullandı.

KANSER HASTALARI KULLANIYOR
Sadece örme taktiği ile yapıldığı için kanser hastalarının tercihi olduğunu ifade eden Doğru, “Afrika örgünün ve Afro dalgasının bir sürü avantajı var. Bir sürü renk seçeneğimiz bulunuyor renkli saç kullanmak isteyenler için büyük bir avantaj oluyor çünkü şu çoğu insan kimyasaldan korkuyor ve saçına boya sürmek istemiyor ya da hamilelik sürecinde olan veya bir cilt hastalığı olan kişilerde saçlarına hiçbir şey sürmeden yani kimyasal ya da ısıl işlem uygulamadan istedikleri renk ve şekilde örebiliyoruz. Şu an elimizde pembe, mor, mavi, sarı, yeşil, siyah, kahverengi ve fosforlu renkler mevcut. Kanser tedavisi gören hastaların da aldıkları tedavinin sonucunda saçlar dökülüyor ve mikro kaynakla kemoterapiye giremiyorlar o yüzden onlar için de tek çare Afrika örgüsü veya Afro dalgası oluyor” şeklinde konuştu.

KONYALILARIN İLGİSİ YOĞUN
Konyalıların Afrika Örgüsüne ve Afro Dalgasına ilginin çok olduğunu söyleyen İlayda Doğru, “Konya’da tek olmamızın avantajı fazlasıyla var bir de profesyonel yapmalısının artısı da çok fazla. Bilmeyenler çok önyargılı oluyor, internette gördükleri yorumlara göre hareket edebiliyorlar ama zaten sayfada incelediklerinde görürler aynı saçı defalarca yaptıranlar var. Korktukları gibi bir şey yok. Birinin tavsiyesi üzerine gelen sonrasında zaten çevresini öneriyor bayağı bir rağbet görüyor” dedi.
-Buse Aşcı