Konya’da 2 öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı!

Konya’da 2 öğrencisini taciz eden öğretmen tutuklandı!
 İnternet Editörü
Konya’da bir imam hatip ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan R.E, 13 yaşındaki iki öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 106 yıla kadar hapsi istemiyle tutuklandı.

Konya'da meydana gelen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir olayda, evli ve iki çocuk annesi öğretmen R.E.'nin, öğrencileriyle yasadışı bir ilişki kurduğu iddia edildi.

İddiaya göre, R.E. ilk olarak 13 yaşındaki bir öğrencisine "Bugün biri yanımdan hızlıca geçip gitti, ne selam vardı ne sabah" şeklinde bir mesaj göndererek öğrencisiyle yakınlaşmaya başladı. Zamanla bu iletişim duygusal bir boyuta evrildi ve öğretmen R.E., öğrencisine "Bebeğim, aşkım, sevgilim, seni çok seviyorum, birlikte uyuyalım" gibi ifadeler içeren mesajlar gönderdi. Ayrıca, kendisine ait fotoğrafları da öğrenciyle paylaştı.

R.E.'nin, farklı tarihlerde şahsına ait araçla öğrencisini bir AVM'nin kapalı otoparkına ve Selçuklu Seyir Tepesi civarına götürdüğü ve burada çocuğa yönelik tacizde bulunduğu iddia edildi. Ancak bir süre sonra öğrenciyle aralarında bilinmeyen bir sebeple gerginlik yaşandı ve öğretmenin yeni bir öğrenciyle benzer bir ilişki geliştirdiği öne sürüldü.

İkinci öğrencisine de başörtüsüz fotoğraflar ve videolar gönderdiği belirtilen R.E.'nin, bu öğrenciyi de yine kendi aracıyla AVM’nin kapalı otoparkına götürdüğü ve burada taciz ettiği iddia edildi.

Olay, velilerin çocuklarının telefonlarında öğretmenin gönderdiği mesajları görmesi üzerine ortaya çıktı. Şikâyet üzerine polis ekipleri devreye girerek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Çocuk Şube Büro Amirliği tarafından ifadeleri alınan öğrencilerin beyanları doğrultusunda, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasal süreç başlatıldı.

MESLEĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Hakkındaki soruşturmanın ardından öğretmenlik mesleğini bırakma kararı alan R.E., istifa etti.

BOŞANDI VE ÇOCUKLARININ VELAYETİNİ KAYBETTİ

Olayın ortaya çıkmasının ardından eşiyle yollarını ayıran R.E.'nin, çocuklarının velayetinin babalarına verildiği öğrenildi.

YARGI SÜRECİ BAŞLADI

31 yaşındaki R.E., Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya mağdur çocukların avukatı Cahit Cem Taşpınar ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Konya avukatları da katıldı. Yargı süreci devam ediyor.

İTİRAF VE REDLER

R.E., mahkemede savunmasını yaparken, öğrencilerden biriyle yaşadığı ilişkiyi itiraf ederken, diğer öğrenciye yönelik iddiaları ise reddetti. Tanıkların dinlenmesinin ardından Savcılık makamı, "Çocuğun Cinsel İstismarı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Çocuğa Karşı Cinsel Taciz" suçlarından sanığın 106 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mağdur çocukların avukatı Cahit Cem Taşpınar, sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi kabul ederek R.E.'nin tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Yaklaşık bir saat süren duruşmanın ardından mahkeme, davanın 8 Nisan tarihine ertelenmesine karar verdi.

Öte yandan, çocukların eğitim gördüğü okulun müdürü Ö.Ö.’nün, olaydan haberdar olduktan sonra öğrencilerin telefonlarını alarak öğretmenle olan mesajları sildiği iddia edildi. Bu nedenle hakkında "Görevi Kötüye Kullanma, Delil Karartma ve Suçu Bildirmeme" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu. Ancak, müdürün halen görevine devam ettiği öğrenildi. Ayrıca, olay sonrası okulda birçok öğretmene mobbing uyguladığı öne sürülen Ö.Ö. hakkında, başka bir öğretmen tarafından "Mobbing, Hakaret ve Kasten Yaralama" suçlamalarıyla da ayrı bir suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak:Konya'nın Sesi