Konya Orkut Ekipleri Deprem Bölgesi’nde

Konya Orkut Ekipleri Deprem Bölgesi’nde
Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 6 Şubat tarihinde saat 04.17'de 7,7 şiddetinde ve Elbistan İlçesi'nde saat 13.24'te 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası Orman Genel Müdürlüğü, Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nün arala...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 6 Şubat tarihinde saat 04.17'de 7,7 şiddetinde ve Elbistan İlçesi'nde saat 13.24'te 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası Orman Genel Müdürlüğü, Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nün aralarında olduğu tüm yurttaki bölge müdürlüklerindeki iş makinelerini, personel ve ORKUT (Orman Arama Kurtarma Timi) ekiplerini deprem bölgesine sevk ederek, AFAD koordinatörlüğünde arama kurtarma faaliyetlerine katıldılar.

Konu hakkında Konya Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deprem bölgesinde bulunan afetzedelerimizin temel ihtiyaçlarını için, destek hizmetlerinde bulunmaya devam edilmektedir. Ülkemizi yasa boğan yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlarımıza sabırlar diliyoruz.”