Konya İtfaiyesi Hatay'daki Son Durumu Paylaştı! Canlarından Vazgeçtiler!

Konya İtfaiyesi Hatay'daki Son Durumu Paylaştı! Canlarından Vazgeçtiler!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da çalışmalar sürüyor. Arama kurtarmanın yanı sıra enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, enkaz kaldırma çalışmalarına devam ederken...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da çalışmalar sürüyor. Arama kurtarmanın yanı sıra enkaz kaldırma çalışmaları da devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, enkaz kaldırma çalışmalarına devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Amiri Kadir Ünver, gazetemize özel konuştu.

Bölgede devam eden arama kurtarma ve enkaz çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Amiri Kadir Ünver, “Enkaz çalışmaları tamamen bitene kadar Konya ekibi olarak Hatay’da görev almaya devam edeceğiz. Konya itfaiye ekibi bu zamana kadar beş yüzün üzerinde binada arama kurtarma faaliyetleri yürüttü. Yüz altmış sekiz canlı vatandaşımız ise Konya itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bunun yanında ise dört yüz on iki vatandaşımızın ise cansız bedenine ulaştık. Bizler Konya İtfaiye ekibi olarak deprem haberinin üçüncü dakikasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın talimatı ile yola çıktık. İlk ekibimiz ise Hatay’a 14.00 sularında ulaştı. Buraya ulaşan ilk arama kurtarma ekibi ise bizler olduk” ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE ÇALIŞMALAR

ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da devam eden enkaz çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Amiri Kadir Ünver, “Şuan Hatay’da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Burada yaralı ve vefat etmiş vatandaşlarımızdan temizlenen bölgelerden enkazlar kaldırılmaya başlandı. Bölgelere ayrılmış durumda burası. İş makineleri, hafriyat kamyonları belediyelere, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ve diğer burada bulunan mevcut destek birimler koordineli şekilde yönlendirilerek farklı bölgelerde çalışmaya başladı. Çok azda olsa farklı bölgelerde cansız bedenlerin olduğu enkazlar kaldı. Buralarda da çalışmalarımız devam edecektir. Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekibi olarak şu an 55 kişi sahada aktif rol alıyoruz. Toplamda ise 190 arama kurtarma ekibi olarak burada görev almış bulunmaktayız. Burada ilk iki günde 100 kişilik ekibimiz sahada görev aldı. Son üç gündür ise 55 kişi olarak devam etmekteyiz. Diğer ekip arkadaşlarımız ise Konya’da çalışmalarına devam etmektedirler” şeklinde konuştu.

‘BÖLGEYE ULAŞAN

İLK EKİP BİZDİK’

Deprem bölgesine ulaşan ilk ekibin Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekibi olduğunu vurgulayan Amir Kadir Ünver, “Enkaz çalışmaları tamamen bitene kadar Konya ekibi olarak Hatay’da görev almaya devam edeceğiz. Konya itfaiye ekibi bu zamana kadar beş yüzün üzerinde binada arama kurtarma faaliyetleri yürüttü. Yüz altmış sekiz canlı vatandaşımız ise Konya itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bunun yanında ise dört yüz on iki vatandaşımızın ise cansız bedenine ulaştık. Bizler Konya İtfaiye ekibi olarak deprem haberinin üçüncü dakikasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın talimatı yola çıktık. İlk ekibimiz ise Hatay’a 14.00 sularında ulaştı. Buraya ulaşan ilk arama kurtarma ekibi ise bizler olduk. Geldiğimiz ilk günden bu yana Hatay’da bulunan vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz” açıklamalarında bulundu.

‘HER DUYGUYA

HERAN ŞAHİT OLUYORUZ’

Arama kurtarma çalışmaları yapılırken o an yaşadıkları duyguları dile getiren Ünver, “Burada duygusal olarak tarif edilemeyen birçok duyguyu yaşadık. İnsanların çaresizce bekleyişi, umutları, hüznü ve sevinç çığlıklarının çokça yaşandığı bir yer burası. Burada her duyguya bizlerde şahit oluyor ve yaşıyoruz. Bizlerin burada yaşadığımız kurtarma anları bizleri hayata bağlıyor. Kurtarılan insanların yüzlerindeki sevinç, ailelere verilen müjdeli haber bunların hepsi bizi daha da teşvik ederek işimize odaklanmamızı sağlıyor. Burada depremzedeyi güvenli bir şekilde çıkarmak için kendimizi de güvene alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeri geliyor depremzedenin canı için kendimizden vazgeçiyoruz” dedi. •Gizem Başar