Konya İl Müftülüğü’nden Destek Ekipleri Yola Çıktı

Konya İl Müftülüğü’nden Destek Ekipleri Yola Çıktı
Konya’dan 21. ve 22. destek ekibi deprem bölgesi Hatay’a uğurlandı. Gönderilen ekiple birlikte bölgede en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerde yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Konya İlçe Müftülüklerinin din görevlilerinden oluşan 65 kişilik destek ekibi Hatay’daki depremzedelere yardımcı olmak amacıyla, hayırseverlerin yardımlarıyla hazırlanan ve deprem bölgesinde en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerle birlikte Hatay’a yolcu edildi.

YÜREĞİMİZDE YAŞIYORUZ

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Ülkemizde meydana gelen depremlerin ardından vefat eden kardeşlerimizin cenaze ve defin işlemlerine yardımcı olmak, manevi destek hizmeti ve yardım faaliyetlerine katılmak üzere görevli personellerimizi uğurluyoruz. Milletimizin yaşadığı bu acıyı biz de Konya olarak yüreğimizde yaşıyoruz” ifadelerini kullanarak böyle bir acının tekrar yaşatmaması temennisinde bulundu. Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek rehberliğinde görev yapacak olan ekipler, Konya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman’ın duasıyla uğurlandı.

YARDIM TIRI DUALARLA UĞURLANDI

Konya’dan 20. destek ekibi ve 25 ton gıda ile temizlik malzemesinden oluşan yardım tırı deprem bölgesi Hatay’a dualarla uğurlandı. Konya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi organizesinde Hatay’daki depremzedelere destek olmak amacıyla, hayırseverlerin yardımlarıyla hazırlanan yardım tırı Konya İl Müftü Yardımcıları Hüseyin Avni Böge, Abdullah Yalman ve TDV Konya Şubesi görevli ve gönüllülerinin katılımıyla dualarla uğurlandı.