Konya İl Emniyet Müdürü Dinç Uyuşturucu İle İlgili Konuştu! İşte O Veriler...

Konya İl Emniyet Müdürü Dinç Uyuşturucu İle İlgili Konuştu! İşte O Veriler...
Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. "Huzur ve Güven Şehri Konya" ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dinç, emniyet teşkilatı olarak bu huzurun devamı noktasında gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Uyuşturucu konusunda hassas olduklarını ve bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “Uyuşturucu konusu sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın sorunudur. Geçen hafta yapılan toplantıda sayın bakanımızın bir ifadesi oldu, ‘Bazı ülkeler uyuşturucu ile mücadele etmekten vazgeçti’ bu uyuşturucu kullanımı dünya genelinde artmış bulunmakta. Bizler diğer ülkelerle kıyasladığımızda mücadele konusunda iyi bir durumdayız. Konya özeline baktığımızda ise uyuşturucu ile mücadele konusunda daha hassas ve iyi bir durumdayız. 2022 yılında yaptığımız operasyonlarımızda sekiz yüzün üzerinde tutuklamamız var. Bu diğer yıllarla kıyaslandığında yüzde yüz artış olduğunu gösteriyor. Konya’da ki satıcıları arz noktasında baskılıyoruz. Arkadaşlarımız ile gece gündüz canla başla çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Bu konuda anne ve babalara büyü düşüyor. ‘En İyi Narkotik Polisi Annedir’ projemiz ile bu sene kırk beş bin kişiye eğitim verdik. Bizler uyuşturucuya dur deme noktasında kararlıyız elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

HER İLÇEDE EMNİYET SAĞLANACAK

“Bu sene ihbar gelen olaylara 3-5 dakika arasında ulaşımı sağlıyoruz. Bu durum geçen senelerde 8-10 dakika arasında değişirken güzel bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum “ şeklinde konuşan Dinç, “Okullardaki güvenliklerimiz adına ‘Okul Polisi’ adlı ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yakın zamanda merkez ilçelerimizde ve okul çevrelerinde bir olay olmadı. Sarayönü’nde bir lisemizde gerçekleşen olaydaki şahısların hepsinin öğrenci olmadığının bir kısmının ise dışarıdan olan kişiler olduğunu tespit ettik. Büyük ilçelerimizde yoğun şekilde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Konya tarihinde ilk defa 650 tane polis ataması yapıldı Konya ilimize. Güvenlik açısında ilçelerdeki personel sayımızı da yeni yapılan polis mezunlarımızla tamamlarsak ilçe ve merkezde güvenlik açısından bir sorun kalmayacağını düşünüyorum. Şu anda 60 tane sıfır aracımızı emniyetimize kazandırdık. Bu araçlarında ilçelerimize dağıtımı gerçekleştikten sonra daha rahat bir şekilde ilçelerimizde emniyetimizi sağlamış olacağız” açıklamalarında bulundu.

‘KADINA ŞİDDETİ BASKILIYORUZ’

KADES uygulaması ile hızlı bir şekilde kadın vatandaşlara destek olduklarının altını çizen Dinç, “Konya’da aile içi şiddete çok fazla önem veriyoruz. Kadına şiddet olayında en kısa zamanda ihbar yerine ulaşmak bizim için her zaman önceliktir. Bir kadın kardeşimizin ‘KADES’ uygulamasını kullandığı takdirde 2.5-3 dakika içerisinde onun yanında oluyoruz. Bu noktada devletimizin bizlere sunduğu imkânlar dâhilinde bunları yapıyor olmamız çok önemlidir. Ciddi anlamda Konya’da bu suç oranı çok düşük. Bizler bu durumu baskılıyoruz. Bu konu ile ilgili eğitimlerimiz devam etmektedir. Kadınlarımız ve çocuklarımız hiçbir zaman yalnız değildir. Bizler her zaman her şartta onların yanındayız” dedi.

‘HIRSIZ KAÇAR, POLİS YAKALAR’

Hırsızlık konularındaki hassasiyetlerinden ve çalışmalarından bahseden Dinç, “Evlerden yapılan hırsızlıklarda yüzde on yüzde yirmilik bir azalma söz konusu. Meram bölgesinde 43 hurdacı işletmecisini kapattık. Bunun sebebi ise çalıntı malzemelerin ya ikinci el satan eşyacılarda ya da bu işletmelerde olmasıydı. Yapılan hırsızlık olaylarında bulduğumuz eşyayı anında sahibine teslim ediyoruz. Bir şekilde hırsız kaçar ama polis yakalar mantığından vazgeçmiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız açıkta kalan malzemelerin çalınmasıdır. Buna örnek verecek olursak motor parçalarının çalınması, cami musluklarının çalınması. Açık alanda kalan malzemelerin çalınması bizim için sıkıntı oluşturuyor. Geçen haftalarda on yedi camiden musluk çalan şahsı yakaladık. Bu tarz vakalar sonrasında memnuniyet anketimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu anketin sebebi ise vatandaşlarımız bizlerden aldığı hizmeti nasıl değerlendiriyor bunu bilmek ve sonrasında ona göre öz eleştiriyi yapmak” şeklinde konuştu. •Gizem Başar