Konya Haber: Konya'da ne yenir? Konya'da yemek yenecek yerler?

Konya Haber: Konya'da ne yenir? Konya'da yemek yenecek yerler?
Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konya'da hangi yemekler yenir? Meşhur Konya yemekleri neler? Konya'ya gelince hangi yemeklerden tatmak lazım?

Konya, Türk mutfağının en önemli yapı taşlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

Peki Konya'da hangi yemekler yenmelidir? Konya şehri deyince hangi yemekler akıllara gelir? Konya'ya gelmişken hangi yemeklerden tatmak lazım? Konya'da en güzel etliekmek nerede yenir?

Konya, ana yemek ve hamur işi yemeklerinde olduğu kadar çorba konusunda da ün salmış şehirlerin başında geliyor. Bu çorbaların en önemlisi ve en tanıdık olanı ise Bamya Çorbası.

konya-bamya-corbasi.jpg

Bamya Çorbası

Düğünlerde, davetlerde ve bayramlarda vazgeçilmez olan Bayma Çorbası tamamen Konya yöresine ait çorbadır. Küçük ve kuru bamyadan yapılan çorba ekşili tadı ile taraflı-tarafsız herkesin damak zevkine hitap eder. Bamya Çorbasını şehirde bulunan çorbacıların tamamı pişirmektedir.

konya-etliekmek.jpg

Konya Etliekmeği

Konya'da bamya çorbasından sonra ise mutlaka etliekmeğin tadına bakılmalıdır. Lahmacun ve pide ile oldukça karıştırılan etliekmek Konya'nın coğrafi işareti alınmış ve en meşhur yemeğidir. 'Konya Etliekmeği' ile Dünya'ya ün salmış yemeği Konya'nın neredeyse her mahallesinde bulunan herhangi bir fırından yiyebilirsiniz. Etliekmeğin yanında Mevlana Böreği olarak adlandırılan Kaşar-Kıyma ve Kuşbaşı olarak bilinen diğer türlerini de deneyebilirsiniz.

konya-furun-kebabi.jpg

Fırın Kebabı

Konya'da etliekmek dışında yiyebileceğiniz diğer ana yemek ise Fırın kebabı. Konya'ya has pişirilen tüm kuzu eti, yine tüm Türkiye tarafından bilinen bir yemektir. Fırın kebabının lezzetinin sırrı hazır yemlerle beslenenlerden daha ziyade yaylım kuzularının tercih ediliyor olmasından kaynaklanıyor. Böyle bir kuzudan da ortalama 10-15 kilo kebap çıkıyor. Kuzunun ön kol ve kaburgasından özenle seçilen etler dinlendirildikten sonra taş fırında hazırlanıyor. Bu kebap yapılırken etler büyük leğenlere alınıyor ve ardından meşe odunu kullanılan fırına sürülüyor. Pişirme süresi et cinsine göre 3 ila 5 saat arasında değişiyor.

Konya’da fırın kebabı nerede yenir?

Damla Restoran, Ali Baba, Hacı Şükrü, Ehil, Kebapçı Dedeler, Gazyağcı, Akyokuş, Mevlevi Sofrası

konya-sac-arasi.jpg

Saç Arası

Konya'da denenebilecek en özel ve en lezzetli tatlı ise sac arasıdır. Saç arasının dışında Konya usulü irmik helvası da denenebilir ama saç arası daha meşhur tatlı olarak ön plana çıkıyor. Saç arası Konya'nın en yöresel tatlılarından biridir. Özel olarak hazırlanan yufka içerisine Antep Fıstığı serpilerek hazırlanır. Kaymak veya dondurma ile servis edilir.

Kaynak:Konya'nın Sesi