Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Basın İle Konya Yatırımlarını İnceledi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Basın İle Konya Yatırımlarını İnceledi!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensupları ile birlikte; Abdülhamid Han Caddesi, Akyokuş Kasrı ve Konya Millet Bahçesi’ne yatırım inceleme programı gerçekleştirdi.

Yatırım inceleme programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız yatırımları tanıtmak adına sizlerle bir araya geldik. Yaptığımız çalışmaların Konya’mıza önemli katkılar sağlayacağını ifade edebilirim” ifadelerini kullandı.

TRAFİĞİN KALBİ ABDÜLHAMİD

HAN CADDESİ OLDU

Büyükşehir Belediyesi olarak yeni caddelerin açılması hakkında yoğun çalışmalar sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Altay, “Abdülhamid Han Caddesi’nin başlangıcından yola çıktık. Bulunduğumuz yer Beyhekim Caddesi ve Meram Tıp Fakültesi Caddesi’ni birbirine bağlayan 14.5 kilometre uzunluğunda üç şerit gidiş üç şerit geliş olmak üzere yeni bir ana arterdir. Abdülhamid Han Caddesi şehrimizin trafiğinde önemli bir nokta oldu. Birincisi bu kadar uzunlukta tek seferde yapılan son yıllardaki en önemli caddelerden biridir. İkincisi üç şeritli bir cadde olması ve orta refüjünde bitkilerle birlikte yüz otuz bin ağaçlandırma kullanılan bir caddeden bahsediyoruz. Metropollerin en önemli sorunu trafiktir. İnsanlar özellikle sabah ve akşam saatlerinde bir yerden bir yere ulaşmak durumunda sıkıntılar yaşıyor. Şehrimizde özellikle Meram bölgesinden Selçuklu bölgesine yoğun bir trafik oluyor. Trafik sorununu azaltmak amacı ile Abdülhamid Han Caddesi’ni açmış bulunuyoruz. Yoğun kullanılan bir cadde haline dönüştü. Sinyalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yakınına yaptığımız otoparklarla birlikte bölgedeki trafik sorununu azaltmış bulunuyoruz. Yaptığımız denemeler içerisinde bu 14.5 kilometreyi on dakikada bitirilmesi mümkündür. Büyükşehir Belediyesi olarak yeni caddelerin açılması ile ilgili yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Burası yaklaşık 300 milyon liraya maal olmuş bir çalışmadır. Şuan da Necmettin Erbakan Caddesi’nde ciddi bir kamulaştırma çalışması sürdürüyoruz. Dolayısıyla Fatih Caddesi’ni Meram Yeni Yol’a oradan da Çeçenistan Caddesi’ne bağlayacağımız yeni bir aks meydana gelecektir. Alparslan Türkeş Caddesi’nde ciddi çalışmalarımız söz konusudur. Araçların konforlu şekilde ulaşım sağlaması ve yeni toplu ulaşım aksları oluşturarak şehrimizin trafiği ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

AKYOKUŞ KASRI KONYA’NIN

CAZİBE MERKEZİ OLACAK!

“Akyokuş Kasrı’nın mimarisi adeta bir kasrı andıran proje tamamlandığında Konya’mıza önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuşan Altay, “Bildiğiniz gibi Konya’ya gelen misafirlerimizi getirdiğimiz ve son dönemde Konya Mutfağı ile marka olmuş bir alandayız. Burada iki önemli işimiz var birincisi Akyokuş Kasrı inşaatı, toplam 12 bin metrekarelik kapalı alan ile hem Konya Mutfağının nadide yemeklerinin servis edildiği bir restoran hizmeti sunuyoruz. Ayrıca Kafem markamız ile hizmet verdiğimiz eski alanın bulunduğu yerde de bir kafeteryanın olacağı tesis inşa ediliyor. Mimarisi ile adeta bir kasrı andıran proje tamamlandığında Konya’mıza önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah nisan ayının sonunda tamamlayarak baharda halkımıza hizmet vermeyi planlıyoruz. Böylece Akyokuş Konyalıların eskisi gibi sıklıkla geleceği bir mekân haline gelecektir. Konya’nın gastronomisini tanıtmak için önemli çalışmalar sarf ediyoruz. Toplantıların yapılabileceği geniş mekanlarla vatandaşlarımıza hizmet vereceğimiz, çocuk alanlarımız ve otoparklarımız ile bir kompleks inşa ediliyor. İkinci imalatımız Akyokuş Palyeleri’nin düzenlenmesidir. Buradaki istinat duvarları çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık 20 bin metrekarelik yürüyüş yolu, 2 bin metrekarelik kapalı alandan oluşan bir şelalenin olduğu binayı 2023’ün sonunda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetlerine açmayı hedefliyoruz. Böylece Akyokuş Konya’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelecektir. Yapmış olduğumuz her işte mimari bir eser ortaya koymaya çalışıyoruz. İnsanlar geldiklerinde Selçuklu ve Osmanlı eserlerine ait hisler bulabilecekleri alanlar olsun istiyoruz. Akyokuş Kasrı’da şehrimize bu havayı katacak bir mimari olacaktır” açıklamalarında bulundu.

MİLLET BAHÇESİ KONFORLU

ALANLARIYLA ŞEHRE DOKUNDU

Konya Millet Bahçesi’nin en yoğun kullanılan alanlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Konya Millet Bahçesi eski stadyum alanın içerisinde yer alıyor. Arsası Büyükşehir Belediyemiz tarafından TOKİ’ye devredildi ve TOKİ tarafından bu güzel tesisler inşa edildi. Sözlerimin başında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut’a teşekkür ediyorum. Burası şu anda Konya’nın en yoğun olarak kullanılan park alanlarından bir tanesi oldu. İçerisinde millet kütüphanesinin bulunduğu, kafeteryanın, spor alanlarının bulunduğu şehrin kalbine 108 bin metre karelik yeni bir yeşil alan kazanmış olduk. Aslında burası belki milyarlarca lira edecek değere sahip bir arazi ama vatandaşımızın kullanıma açılarak özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için yeni bir cazibe alanına dönüştü. Burada aynı zamanda Konya Ulu Camii’nin inşaatı da hızla devam ediyor. İnşallah Şubat sonu itibarıyla betonarmeyi tamamlamayı ve kubbenin betonuna dökmeyi planlıyoruz. Böylece tam bir kompleks olarak şehrimize hizmet verecek bir alanda bulunuyoruz. Özellikle Konyalıların suyla buluştuğu, göl etrafında oturabildikleri su köşkünde su sesini dinleyebildikleri, Konya mutfağının en güzel lezzetlerinin olduğu, pastanemiz ve restoranımızla keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer oldu. Bahar aylarıyla birlikte mevsimlik çiçeklerle burası adeta bir şehrin yeni cazibe alanı olacak. Aynı zamanda tartan pisten oluşan yürüyüş yolları, basketbol sahaları, tenis kortlarıyla da spor aktivitelerinin yapıldığı bir alan oldu. Konya Millet Bahçemiz de şehrimize hayırlı olsun” dedi. •Gizem Başar