Konya Ayakkabı Fuarı’nın tarihi belli oldu

Konya Ayakkabı Fuarı’nın tarihi belli oldu
 Muhabir
Nobel Master Shoes Konya Ayakkabı&Çanta Moda Fuarı’nın 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Konya Tüyap Fuar Merkezi'nde yapılacağını ifade eden Başkan Muhammet Acar, Konya’yı ayakkabının kalbi yapacaklarını söyledi

Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde 16-19 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Ayakkabı Fuarı için hazırlıklar tam gaz sürüyor. Konu hakkında gazetemize konuşan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, “Nasıl ki Tarım Fuarı denilince akla Konya geliyorsa, ilerleyen yıllarda Ayakkabı Fuarı denilince de Konya gelecek” ifadelerini kullandı. Acar, “İki yıl önce fuarla ilgili hem basınımıza hem ayakkabı sektörüne bilgi vererek Konya’da uluslararası düzeyde Ayakkabı Fuarı yapacağımızı söyledik. Sonuç olarak geçen yıl bir Ayakkabı Fuarı tertip ettik. Sektörden gelen olumlu tepkiler neticesinde ikinci bir fuar düzenlemeyi planladık. Şu anda da kayıtlarımızı yapmaya başladık” diye konuştu.

“DAHA KAPSAMLI BİR FUAR YAPACAĞIZ”

2023 yılında yapılan fuara toplam 90 Konya firması, 30’da Türkiye’den gelen firmanın katıldığını ifade eden Başkan Acar, “Bu yıl Konya Aykent Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki katılımcı sayısı 150’yi geçmiş durumda. Türkiye genelinden de 100’ü geçkin bir talep var. Toplamda geçen yıl yaptığımız fuarın iki katı büyüklükte bir fuar düzenleyeceğiz. Fuar 16-19 Ekim 2024 tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Hem dünyadan hem de Türkiye’den alım heyetleri yine gelecek. Daha büyük daha kapsamlı bir fuar yapacağız” dedi.

YILLIK 80 MİLYON ÜRETİM KAPASİTEMİZ VAR

“Bizler Konya Ayakkabı sektörü olarak Türkiye’de İstanbul’dan sonra 2. Sırada geliyoruz” diyen Başkan Acar, “Konya ayakkabı sektörü bu anlamda çok büyük bir aile. Aykent Ayakkabıcılar Sanayii’nde bin 500 iş yerimiz var. Bunlardan 650-700 tanesi üretime hizmet eden iş yerlerimiz. Yıllık 80 milyon üretim kapasitemiz var. Bu kapasiteyi bizler boşa harcamak istemiyoruz. Hem Türkiye istihdamına hem de Konya istihdamına büyük katkılar sağlıyoruz. Bunun yanında daha da nasıl ileriye gidebiliriz diye kafa yoruyoruz. Amacımız Konya’nın ayakkabı anlamında marka haline gelmesi. Kapasitemizi, üretim çeşitliliğimizi tanıtmak derdindeyiz” diye konuştu.

“KONYA AYAKKABININ KALBİ OLACAK”

Konya’nın tarım kenti olmasının yanında ayakkabının da kalbi olması için mücadele ettiklerini ifade eden Acar, “Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Ayakkabı denilince akla bundan sonra hep Konya gelecek. Bu anlamda sektöre katkı sağlayan tüm paydaşlara, üretimden ihracata bütün iş yerlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz 2024 Ayakkabı Fuarı’na hazırlanıyoruz. Herkesi de fuara katkıda bulunmaya davet ediyoruz. İnşallah her sene daha da yükselen bir grafikle fuarlarımızı gerçekleştireceğiz” diye konuştu. •Büşra Gültaş