Konya AFAD Yapılan Çalışmaları Paylaştı

Konya AFAD Yapılan Çalışmaları Paylaştı
Kahramanmaraş mw7.7 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası Konya Afet ve Acil Durum Kriz Merkezi koordinasyonunda yapılan çalışmalar basın ile paylaşıldı.

Kahramanmaraş mw7.7 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası Konya Afet ve Acil Durum Kriz Merkezi koordinasyonunda yapılan çalışmalar basın ile paylaşıldı.

Konya AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre;

“06.02.2023 Pazartesi günü saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş ili olan Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Adana, Hatay, Malatya ve çevre illerini etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Konya Valiliği talimatı ve koordinesinde, TAMP kapsamında 26 Çalışma Grubu 7/24 çalışma esasına bağlı olarak faaliyetlerine başlamıştır. Konya AFAD koordinasyonunda çalışmalar devam etmekte olup, deprem bölgesine intikal eden personel ve araç bilgileri aşağıda sunulmuştur.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafında 1 tır içme suyu, 50.000 adet konserve, 90.000 adet ekmek, 51.571 adet giyim ve hijyen malzemesi Hatay iline sevk edilmiştir.

Deprem Bölgesine sevk edilmek üzere ayni yardım olarak 477 adet bere, 15 battaniye 5 yorgan 10 elektrikli ısıtıcının Kızılay Büsan Depoya girişi yapılmıştır.

Halkapınar Kaymakamlığı koordinesinde, Hatay Vali Yardımcımız ile koordinasyon sağlanarak Hatay İl Jandarma Komutanlığıma teslim edilmek üzere; 1 Tır yüklü içme suyu yola çıkmıştır.

Ayrıca Ereğli ilçemizde bulunan ayni yardım toplama merkezine teslim edilmek üzere Halkapınar Kaymakamlığı tarafından; 20 Büyük Koli Çocuk Bot, Manto ve Kışlık Kıyafet, 80 Adet Kuru Gıda Kolisi, 120 Adet Battaniye Hatay iline gönderilmiştir.

AK AK Arama Kurtarma 16 kişilik ekip ile çalışmalara katılmak üzere yola çıkmıştır.

TEDAŞ tarafından Hatay iline 3 adet jeneratör sevk edilmiştir.

AYTOK Filtre tarafından 1 tır bebek bezi ve su Hatay’a sevk edilmiştir. 6000 adet battaniye içeren bir tır daha bölgeye sevk edilecektir.

Çelikkayalar Marketler Zinciri tarafından Hatay iline 5 tır yardım malzemesi gönderilmiştir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Kahramanmaraş iline 22 ton slajlık mısır gönderilmiştir.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yemek tırı Hatay iline ulaşmıştır.

Derbent Kaymakamlığı koordinesinde Karatay ilçesi ayni yardım toplama merkezine teslim edilmek üzere; 153 adet battaniye, 12 adet ısıtıcı, 116 adet çorap, 167 adet mont-kaban, 28 adet eldiven, 13 adet bere, 7 adet çocuk bezi, 27 adet muhtelif giyecek, 9 adet gıda kolisi teslim edilmek üzere yola çıkmıştır. 200 adet gıda kolisi, 100 adet ısıtıcı, 300 adet eldiven, bere, atkı ve çorap seti hazırlanmıştır. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 3 adet yakıt tankeri 24 ton motorin ve 500 lt benzin ile birlikte Hatay iline yola çıkmıştır.

Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından 1 adet yakıt tankeri Hatay iline gönderilecektir.

PUİS Konya Şubesi 1 tanker mazot Hatay’a yola çıkmıştır.

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından 20 ton mazot Hatay’a gitmek üzere yola çıkmıştır. 20 ton mazot ise sabah Hatay’a gitmek üzere yola çıkacaktır.

MEDAŞ tarafından Hatay’a ulaştırılmak üzere 3 adet jeneratör yola çıkmıştır.

Konya Kızılay tarafında Hatay iline giyecek, gıda ısıtıcı içeren 11 adat tır yola çıkmıştır. Ayrıca Kahramanmaraş iline 1 araç yardım malzemesi gönderilmiştir.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye 6 tır su, 1 tır yemek malzemesi, 2 tır yiyecek, 2 tır ısıtıcı, 2 tır muhtelif giyim malzemesi, hijyen malzemesi, battaniye gönderilmiştir.

Konya Büyük Şehir Belediyesi tarafından afetzedeleri Konya’ya getirmek üzere gece 16 Otobüs yola çıkmıştır.

Konya Büyükşehir Belediyesi 250 personel 108’inden 50’si ulaşmış olup , Afad il müdürlüğüne intikal etmişlerdir.

Destek Personeli olarak istenen ilave 250 personelden 84 personelin hazırlıkları tamamlanmış olup yola çıkacaklardır.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Kamyon Köpek maması gönderilmek üzere hazırlık yapılmaktadır.”