Kiracıların Hem Hayallerine Hem de Paralarına Göz Diktiler!

Kiracıların Hem Hayallerine Hem de Paralarına Göz Diktiler!
Konya’da son dönemlerde artan dolandırıcılık yöntemleri arasına bir yenisi daha eklendi. ‘Kapora dolandırıcılığı’…

Konya’da kiralık ve satılık gayrimenkul ilanı bulunan sitelerde 'sahte ilanla' piyasanın çok altında kiraya veya satılığa çıkartılan evi almak isteyen vatandaşlar, sahte ilanlara inanıp karşı taraf ile görüşme sağlıyor.

Dolandırıcılar, sahte ilanını koyduğu konut ve gayrimenkuller için çok yoğun talep olduğu söyleyerek vatandaşlardan kapora gönderilmesini talep ediyor ve daha sonra yüzlerce kişiden bu yöntemle para toplayan kişi sahte ilanı kaldırıp ortadan kayboluyor.

AZ KALSIN DOLANDIRILIYORDU!

Söz konusu durumla karşılaşan B.Ç., “Bir süredir kiralık ev ilanlarını takip ediyorum. Kiralık ev sitelerinden birinde istediğim lokasyonda uygun fiyatlı lüks bir ev ile karşılaştım. Fiyatının cazip olması ve konumunun merkezi olması sebebi ile dikkatimi çekti. İşletme sahibinin siteye verdiği numarayı aradım fakat ne geri dönüş alabildim ne de bir cevap. Bir süre sonra arama motoruna işletme hesabını arattığımda birçok kişinin bu işletme tarafından kaparo tuzağına düştüğünü fark ettim. Bu durum bizimde başımıza gelebilirdi. Bu sebeple ev arayışı içinde olan kişilerin tutmak istedikleri evi fiziki şekilde görmedikleri sürece kaparo vermemeleri gerekiyor. Bu dolandırıcılar hem insanların hayalleri ile oynuyor hem de maddi bir zorluğa sokuyor” ifadelerini kullandı.

KAPARO TUZAĞI KOL GEZİYOR!

Yetki belgesi olan emlak işletmeleriyle görüşülerek konut kiralaması veya satın alımı yapılması gerektiğini ifade eden Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, “Ev tutmak isteyenlerin fiziki olarak evi görmeden hiç bir yere kapora vermemeleri gerekiyor. Çünkü resimler yanıltıcı olabilir şehir dışında ise bir tanış vasıtası şeklinde evi görmeyi talep edebilirler. Son dönemlerde Konya’da da kapora tuzağı ile vatandaşları dolandıran kişiler ile karşı karşıya kalıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz ise yetki belgesi olan emlak işletmeleriyle görüşülerek konut kiralaması veya satın alımı yapılması gerektiğidir. Aksi takdirde bu tarz dolandırıcıların önüne geçmemiz pek mümkün olmayacaktır” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi